Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanı Koca: “Bugüne kadar 76 ilimizde toplam 41 bin 488 İngiltere mutantı tespit edildi”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünkü Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yaptı. “Kontrollü normalleşme süreci” ve mutant virüsler hakkında bilgi veren Bakan Koca’nın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

“Bugüne kadar 76 ilimizde toplam 41 bin 488 İngiltere mutantı tespit edildi”

Açıklamada, mutant virüslerin giderek daha çok kişiye bulaştığı belirtilirken Türkiye’de tespit edilen koronavirüs varyantlarına ilişkin şu bilgiler verildi: “Ülkemizde mutasyona uğramış koronavirüs vakaları sıkı takip ile yakalanmaktadır. Alınan tüm tedbirlere rağmen maalesef gün geçtikçe mutant virüsler tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artmaktadır. Mutant virüsle enfekte olduğu tespit edilen kişileri daha sıkı izolasyon kurallarına tabi tutuyoruz. Bugüne kadar 76 ilimizde toplam 41 bin 488 İngiltere mutantı, dokuz ilimizde toplam 61 Güney Afrika mutantı, bir ilimizde iki ABD mutantı ve bir adet de Brezilya mutantı tespit edilmiştir. Bu hızlı bulaşan varyantlara karşı halen tedbirden ve aşıdan başka silahımız yok.”

“Son hafta verileri, ülke genelinde tedbirli yaşam konusunda daha hassas davranmamız gerektiğine işaret ediyor”

“Kontrollü normalleşme süreci”ne geçilmesiyle sosyal hareketliliğin arttığını ve bunun da salgının yayılma hızını artırdığını ifade eden Fahrettin Koca, tedbirlere uymanın önemini yineledi: “Geride bıraktığımız haftanın verilerinin, önlemlere daha sıkı uyulması gerektiğini Sosyal hareketliliğimiz içinde virüsü hareketsiz bırakmayı başaramadığımız takdirde daha ağır bedeller ödemek zorunda kalıyoruz.”

“Devletimiz salgınla mücadelenin gerektirdiği tüm tedbirleri alıyor”

Fahrettin Koca, devletin salgınla mücadele konusunda her türlü önlemi aldığını belirtirken aşılama uygulamalarında Türkiye’nin ileri bir noktada olduğunu ifade etti: “Devletimiz salgınla mücadelenin gerektirdiği tüm tedbirleri alıyor ve bütün imkanlarını seferber ediyor. Başından bu yana küresel salgının tıbbi, ekonomik ve sosyal etkilerini birlikte ele alan bir mücadele stratejisi izliyoruz. Aşı tedariki ve uygulama performansımız konusunda, küresel koşulların tüm engellerine rağmen aşı üretme kapasitesi erken devreye girmiş ülkelerle rekabet eder durumdayız. 10 milyonun üzerinde aşılama gerçekleştirmiş durumdayız. Aşı tedarikine paralel olarak bu performansımız bazı dönemler yavaşlasa da artarak devam edecektir.”

“Yarın bir konuşma yapmak için huzurlarınızda olacağım”

Yarın bir konuşma yapacağını da açıklayan Fahrettin Koca, yazılı açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Unutmayalım! İnanç, azim ve kararlılık olduğu sürece kırmızı, maviye en yakın renktir. Yarın bir aksilik olmazsa bir konuşma yapmak üzere huzurlarınızda olacağımı bildirmek isterim.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.