Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Başkanı Joe Biden’ın 1,9 trilyon dolarlık salgın yardımı paketi Senato’dan da geçti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’ın geniş kapsamlı yardım paketi, onu “şişirilmiş ve karşılanamaz” olarak nitelendiren Cumhuriyetçi senatörlerden destek görmemesine rağmen ABD Senatosu’ndan geçerek Biden’ın imzasına sunuldu. Paket, düşük ve orta gelirli Amerikalılar’a salgın dönemi için acil yardım sağlayacak.

Demokratlar’ın girişimiyle Senato 10 Mart Çarşamba günü, ülkenin sosyal güvenlik ağını büyük ölçüde genişleten yaklaşık 1,9 trilyon dolarlık bir acil salgın yardım planına onay verdi. Kongre, 220’ye 211 oyla, 1929’daki Büyük Buhran’dan bu yana en büyük federal yardım planını Biden’ın imzası için Beyaz Saray’a gönderdi.

Yardım paketi ile birlikte Amerikalılar’a doğrudan ödeme yapmanın önü açılıyor. Paket kapsamında ülkedeki işsizlik yardımı genişletilirken koronavirüs aşı dağıtımı yardımı ve salgın ile mücadele eden okullara, eyaletlere ve küçük işletmelere yapılan yardımlara da kaynak sağlanacak.

Yardım tasarısıyla ilgili Beyaz Saray’da açıklama yapan Biden, “Bu yasa, bu ulusun omurgasını oluşturan insanlara -işçilere, bu ülkeyi inşa eden ve ayakta tutan emekçi insanlara- bir savaş şansı vermekle ilgili” dedi ve  “tarihi bir yasa” olarak adlandırdığı tasarıyı imzalamayı dört gözle beklediğini söyledi.

Tasarının bu yıl yoksulluğu üçte bir oranında azaltacağı ve vergi kredileri, gıda yardımı ile kira ve ipotek yardımlarındaki genişlemelerle çocuk yoksulluğunu yarı yarıya azaltacağı tahmin ediliyor.

Cumhuriyetçiler tarafından, nihai maliyeti 1,856 trilyon dolar olarak tahmin edilen plan karşılanamaz bulunurken Pew Araştırma Merkezi’nin yaptığı anket, planın, Amerikalılar’ın yüzde 70’i tarafından tercih edildiğini ve Amerikalılar arasında yaygın bir destek gördüğünü gösteriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.