Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’da dokuz yıldır çözülemeyen bir hırsızlık vakası, “yarısı yenmiş bir sosis” sayesinde çözüldü

Alman polisi, ülkenin Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Gevelsberg kentinde 2012 yılında yapılan bir soygunu “yarısı yenmiş bir sosis” sayesinde çözdü. Polisin açıklamasına göre, Fransa’da tutuklu bulunan Arnavut asıllı bir kişinin DNA örneğiyle ile olay yerinde bırakılan “ısırılmış sosisten” alınan DNA örneğinin uluslararası veri tabanında eşleşmesi sonucu davanın çözüldüğü belirtildi.

Alman polisi, 2012 yılının mart ayında ülkenin Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Gevelsberg şehrinde yapılan bir soygunun arkasındaki gizemin dokuz yıl sonra çözüldüğünü açıkladı. Fransa’da başka bir suçlama sebebiyle tutuklu bulunan 30 yaşındaki bir Arnavut vatandaşından alınan DNA ile dokuz yıl önce olay yerinde bulunan “yarısı yenmiş bir sosisten” elde edilen DNA’nın eşleşmesi sonrasında soygunu kimin gerçekleştirdiği anlaşıldı.

Gevelsberg şehrinde bulunan Schwelm kasabasının polis yetkilileri, perşembe günü (11 Mart) yaptıkları açıklamada, 30 yaşındaki Arnavut vatandaşının Mart 2012’de soymak için girdiği evde yarısını ısırdığı bir sosisi bıraktığını, yetkililerin ilk başta sosisten alınan DNA ile veri tabanında herhangi bir eşleşme saptayamadığını ancak Fransa’da bir şiddet olayına karıştığı için tutuklanan zanlıdan alınan DNA örneklerinin uluslararası veri tabanına yüklenmesiyle vakanın çözüldüğü aktarıldı.

Polis ayrıca, dokuz yıl aradan sonra çözülen vakanın zaman aşımına uğradığı için suçlunun Almanya’ya iade edilme ihtimalinin düşük olduğunu ve Fransa’da serbest kalacağını söyledi.

Derleyen: Meryem Zelal Direkçi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.