Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Evinin kapısı koçbaşı ile kırılıp eşi ve çocukları yere yatırılan CHP Diyarbakır-Hazro İlçe Başkanı Turgut İncel: “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arayıp helallik istedi ve olayın takipçisi olacağını söyledi”

Diyarbakır’ın Hazro İlçesi’nde polisin aldığı ihbar nedeniyle 11 Mart’ı 12 Mart’a bağlayan gece arama kararı olmaksızın evinin kapısı koçbaşı ile kırılıp, eşi ve çocukları yere yatırılan Cumhuriyet Halk Partisi Hazro İlçesi Başkanı Turgut İncel, yaşadıklarını Medyascope’a anlattı. İncel, olayın detaylarını anlatırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisini arayıp, kendisi ve eşi ile konuşup helallik istediğini ve yaşanan olayın gereğini yapacaklarını söylediğini ifade etti.

CHP Hazro İlçe Başkanı Turgut İncel, 12 Mart günü gece saat 02.30 sıralarında olay sırasında evde olmadığını, eşi ve beş çocuğunun evde olduğunu belirterek, “Kapıyı çalmadan koçbaşı ile kırıp içeri girmişler, eşim ve çocuklarımı yüzüstü yere yatırmışlar. Eşim onlara bu evin CHP ilçe başkanının evi olduğunu söylemesine rağmen dinlememişler ve yerde başlarına silah dayayıp, uzun süre o şekilde bekletmişler. Oğullarımın kapılarını da kırmışlar ve onları da darp edip hakaret etmişler. Oğlumun dövülmesi ve darp edilmesi ile ilgili sağlık raporu aldık. Savcılığa olay ile ilgili suç duyurusunda bulunduk” dedi.

CHP Hazro İlçe Başkanı İncel, ev ile ilgili herhangi bir arama kararı olmadığını, polislerin eşini yüzüstü yere yatırdıklarında başının açık olduğunu ve başörtüsünü takmasına bile izin vermediğini anlattı ve “Eşim, birkaç kez ‘Burası CHP ilçe başkanının evi, burası dağbaşı mı böyle davranıyorsunuz?’ deyince kendisine, ‘Burası dağbaşı, istediğimizi yaparız’ demişler. Valilik açıklamasındaki kapının açık olduğu ve evde kontrol amaçlı arama yapıldığı olayı doğru değildir. Kapıyı koçbaşı ile kırıp içeri girmişler” dedi. İncel, ilçe kaymakamının evlerini ziyaret ettiğini, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da kendisini aradığını söyledi. CHP Hazro İlçe Başkanı Turgut İncel, şunları söyledi:

“Bakan bey bana olayın nasıl gerçekleştiğini sordu. Ben anlattıktan sonra bu kez eşim ile konuşmak istedi. Eşim de olayı anlattıktan sonra bizden hakkımızı helal etmemizi istedi. Ben hakkımızı helal ederim ama yaşananlar ne olacak? Çocuklarımın ve eşimin darp edilip hakarete uğradığını söyledim. Bakan bey ise gereğinin yapılacağını ve olayın takipçisi olacağını söyledi.”

Öte yandan Diyarbakır Valiliği konuya ilişkin açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne “patlayıcı madde ve otomatik silah bulunduğu” ihbarı üzerine Hazro’daki üç farklı adrese gidildiğini bildirdi. Açıklamada, “CHP Hazro İlçe Başkanı Turgut İncel’e ait olduğu anlaşılan ikametin kapısının açılması üzerine bu ikamete de kontrol ve görüşme amaçlı girilmiş, bilahare ikametten çıkılmıştır. Arama izni olmadan ikamete girilmesi iddialarıyla ilgili gerekli soruşturma süreci başlatılmıştır” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.