Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hükümet, konut ve otomobil satışını taksitle canlandırmak istiyor

Ticaret Bakanlığı, “Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelik”te değişikliğe gitti. “Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de bugün yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişiklik ile konut satışlarındaki 12 ay olan taksit sınırı kaldırıldı. Böylelikle konut satışlarının canlandırılması umuluyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) dün açıkladığı verilere göre Şubat 2021’de konut satışları, bir önceki yılın aynı ayına göre %31,6 oranında azalmış durumda. Banka kredili konut satışları ise %66,5 oranında geriledi.

Yine değişiklik ile taşıt satışlarındaki taksitlendirme de düzenlendi. Nihai fatura değeri 120 bin TL ve altında olan taşıt satışlarında 60 ay taksit, nihai fatura değeri 120 bin-300 bin TL olan taşıt satışlarında 48 ay taksit, nihai fatura değeri 300 bin-750 bin TL olan taşıt satışlarında 36 ay taksit, nihai fatura değeri 750 bin TL üzerindeki taşıt satışlarında 24 ay taksit uygulanabilecek. Taşıt satışında da taksit sınırı 12 aydı.

Bu düzenleme ile de otomobil satışlarının canlanması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.