Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aralarında Joe Biden ve Bill Gates’inkilerin de olduğu çok sayıda yüksek profilli Twitter hesabını hackleyerek Bitcoin dolandırıcılığı yapan 18 yaşındaki genç, üç yıl hapis cezasına çarptırıldı

2020 yılının temmuz ayında, çok sayıda tanınmış ismin Twitter hesaplarını ele geçirerek sahte Bitcoin reklamları paylaşan 18 yaşındaki ABD vatandaşı Graham Ivan Clark (18), üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Clark’ın hesabını ele geçirdiği kişiler arasında ABD Başkanı Joe Biden, Microsoft’un kurucusu Bill Gates ve ABD’li televizyon yıldızı Kim Kardashian West de vardı.

18 yaşındaki Graham Ivan Clark, çok sayıda tanınmış ismin Twitter profillerini ele geçirerek sahte Bitcoin çekilişi düzenlemekle suçlanıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD), kripto para birimi Bitcoin dolandırıcılığı yapmak için çok sayıda yüksek profilli Twitter hesabını ele geçiren ve bu hesaplardan sahte Bitcoin çekilişi mesajları paylaşan 18 yaşındaki Graham Ivan Clark, üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ABD’nin Florida eyaletinde yaşayan 18 yaşındaki Clark, 2020 yılının temmuz ayında aralarında ABD Başkanı Joe Biden, Microsoft’un kurucusu Bill Gates, ABD’li televizyon yıldızı Kim Kardashian West, Tesla’nın kurucusu girişimci Elon Musk ve teknoloji devi Apple’ın da dahil olduğu çok sayıda yüksek profilli Twitter hesabını hacklemişti. 

Clark, hesapları hackledikten sonra hesaplar aracılığıyla paylaştığı ve milyonlarca Twitter kullanıcısı tarafından görülen mesajlarda “Aşağıda bulunan adresimize gönderilen tüm Bitcoinler size iki katı ile geri gönderilecek” dedi. Olaydan sonra Twitter, sitedeki tüm “onaylanmış hesapların” birkaç saat boyunca tweet göndermesini engellerken Clark, mahkeme belgelerine göre bu tweetler sayesinde 100 bin dolardan fazla para kazandı.

Tanınmış isimlerin profillerini hacklediğinde henüz 17 yaşında olan Clark, çıkarıldığı mahkemede “organize dolandırıcılıktan” suçlu bulundu ve üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Clark’ın hapis cezasının bir kısmını hapishaneye alternatif bir eğitim kampında geçirebileceği belirtilirken 18 yaşındaki gencin bu süre zarfında gözetim olmadan elektronik cihazlara erişmesi ve sosyal medya platformlarını kullanması da yasaklandı. 

Clark’ın davasının görüldüğü Hillsborough bölgesinin eyalet savcısı Andrew Warren, yaptığı açıklamada, “Graham Clark’ın bu suçtan sorumlu tutulması gerekiyor ve diğer potansiyel dolandırıcıların sonuçları görmesi gerekiyor” diye konuştu.

Ünlü isimlerin Twitter hesaplarının hacklenmesiyle ilgili devam eden soruşturma kapsamında Orlando’da yargılanan ABD’li genç Nima Fazeli (22) ve İngiltere’de yargılanan Mason Shiphard’ın (19) ise davaları sürüyor.

Kaynak: The Guardian

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.