Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nijer’de motosikletli saldırganlar pazar yerinde en az 58 kişiyi öldürdü

Nijer’de motosikletli ve silahlı bir grup, hayvan pazarından dönen vatandaşların üzerine ateş açtı. İlk belirlemelere göre saldırıda en az 58 kişi hayatını kaybetti.  

Nijer’in Mali sınırında bulunan Tillaberi bölgesinde düzenlenen silahlı saldırıda, hayvan pazarından dönen 58 sivil hayatını kaybetti. Saldırganlar etraftaki tahıl ambarlarını da ateşe verdi. Saldırının kimler tarafından düzenlendiği henüz bilinmese de Tillaberi’de bir süredir faaliyet gösteren IŞİD mensuplarından şüpheleniliyor.

Hükümet sözcüsü Abdourahmane Zakaria tarafından devlet televizyonunda duyurulan saldırının ardından ülkede üç günlük ulusal yas ilan edildi.

Saldırıların, şubat ayı sonlarındaki seçimi kazanarak Nijer’in eski lideri Mahmadu Issofu’nun yerini alan Muhammed Bazoum’un karşı karşıya olduğu büyük güvenlik sorunlarının da bir göstergesi olduğu düşünülüyor.

Terör örgütleri daha önce Nijer’in Tillaberi bölgesindeki askeri üslere saldırılar düzenleyerek Aralık 2019’da 70’ten fazla ve Ocak 2020’de 89’dan fazla kişiyi öldürmüştü. Bölgede, 2017’den bu yana saldırılar nedeniyle olağanüstü hal uygulamasına geçilmişti.

Kaynak: The Guardian / Derleyen: Hande Sena Kandemir

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.