Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tokyo Olimpiyatları Kreatif Direktörü Hiroshi Sasaki, “domuz kostümü” önerisine gelen tepkilerin ardından istifa etti


Tokyo Olimpiyatları Kreatif Direktörü Hiroshi Sasaki, ülkedeki popüler bir aktivist ve aktris olan Naomi Watanabe’ye olimpiyatların açılış töreninde domuz kostümü giymesini önermesinin ardından kamuoyunda sert tepki ile karşılaştı. Sasaki, tepkilerin ardından istifa edeceğini açıkladı.

Naomi Watanabe, Japonya’da, beden algıları ile mücadele eden bir komedyen, oyuncu ve moda tasarımcısı olarak tanınıyor. Sasaki’nin açılış töreninde domuz kıyafeti giymesini önerdiğini duyan Watanabe, şaşkınlığını şu sözler ile ifade etti: “Gerçekten şaşırdım. Ben görüntümle mutluyum. Ben ‘Naomi Watanabe’ olarak tanınıyorum, şişmanlığım ya da zayıflığım ile değil.” 

Hiroshi Sasaki

Watanabe ayrıca, “Bununla birlikte, bir insan olarak, içtenlikle, herkesin bireyselliğine ve düşünce tarzına saygı duyacağımız, eğlenceli ve müreffeh bir dünyaya sahip olabileceğimizi umuyorum” dedi.

Tokyo Olimpiyatları Organizasyon Komitesi Başkanı Seiko Hashimato, Sasaki’nin olimpiyatlar ile ilgili önerilerini duyduğunu ve bu önermelerin uygunsuz ve üzücü olduğunu dile getirdi. Hashimato, “Bu komitenin başına geldiğimde cinsiyet eşitliğinin öncelikli unsurlarımızdan biri olacağını söylemiştim” dedi.

Naomi Watanabe

Sasaki: “Fikirlerim ve yorumlarım büyük bir hakaret”

Kyodo haber ajansı, Sasaki’nin, istifa iddialarını doğrulayarak Watanabe’den özür dileyen bir açıklama yaptığını duyurdu. Sasaki yaptığı açıklamasında, “Naomi Watanabe için yaptığım yorumlar büyük bir hakaret ve affedilemez. Çok pişmanım. Tüm kalbimle Watanabe’den ve sözlerimden rahatsız olan herkesten özür diliyorum” sözlerini kullandı.

Daha önce Tokyo Olimpiyatları Organizasyon Komitesi’nin eski başkanı Yoshiro Mori de kadınların çok konuştuğuna yönelik cinsiyetçi sözlerinin ardından istifa etmişti. 

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.