Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin Colorado eyaletindeki bir süpermarkette silahlı saldırı: Biri polis, 10 ölü

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Colorado eyaletine bağlı Boulder kentindeki bir süpermarkette silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda biri polis olmak üzere 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Colorado eyaletine bağlı Boulder kentindeki Table Mesa Drive bölgesinde yer alan bir süpermarkette dün (22 Mart) öğleden sonra silahlı saldırı düzenlendi. Boulder Polis Departmanı Müdürü Maris Herold, yaptığı açıklamada, saldırıda ölenlerin sayısının 10 olduğunu duyurdu. Herold, hayatını kaybedenlerden birinin Eric Talley isimli bir polis memuru olduğunu ifade etti. 

Yetkililer saldırıya ilişkin soruşturma başlattıklarını ve saldırganın da gözaltına alındığını açıkladı. Boulder Polis Departmanı’ndan Kerry Yamaguchi, saldırganın da çatışmada yaralandığını ve tedavi edildiğini söyledi. Saldırganın kimliğine dair bilgiler ise henüz kamuoyu ile paylaşılmadı. 

Colorado’da yaşanan olaya ilişkin açıklamalarda bulunan eyalet valisi Jared Polis, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayı yakından takip ettiklerini ve Boulder’daki polis birimlerine destek için her türlü kamu kaynağını devreye soktuklarını duyurdu.

Beyaz Saray’dan açıklama: Biden saldırı hakkında bilgilendirildi

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Colorado’da yaşanan olaylar ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Başkan, silahlı saldırı hakkında bilgilendirildi ve ilave gelişmeler ekibi tarafından aktarılacak” ifadelerini kullandı.

Boulder Bölge Savcısı Michael Dougherty, akşam ilerleyen saatlerde düzenlediği basın toplantısında, “Boulder bugün korkunç bir saldırıya uğradı” dedi ve olayla ilgili soruşturmanın halen devam ettiğini, olay yeri inceleme ekiplerinin de delil toplamaya devam ettiğini dile getirdi. Saldırganın ne tür bir silah kullandığını da söylemeyi reddeden Dougherty, titiz bir soruşturma yürüteceklerinin de altını çizdi. 

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.