Avustralya’nın Yeni Güney Galler (NSW) eyaletindeki sel nedeniyle 18 bin kişi tahliye edildi, yüzlerce kişi kurtarıldı. 38 yerleşim birimi “doğal afet bölgesi” ilan edildi. Kurtarılanlar arasında inekler ve köpekler de var. Eyaleti vuran sel felaketinin gücü heyecanlı Fotheringham çiftinin düğün planlarını engellemeye ise yetmedi.
Exhausted cows have been pulled from beaches and residential areas in Australia's New South Wales as the worst floods in decades hit the regionhttps://t.co/LyxMZMvOL5 pic.twitter.com/EWP0hVb5bu
— BBC News (World) (@BBCWorld) March 22, 2021
Avustralya’nın Yeni Güney Galler eyaletinde geçen hafta başlayan yağış hafta sonu sel felaketine neden oldu. 38 yerleşim bölgesinin doğal afet bölgesi ilan edildi.
Sel felaketi düğüne engel olamadı
Cumartesi günü sabah düğün gününe uyanan Kate Fotheringham, eyaletin orta-kuzey sahilinde yükselen sel sularının onu Wingham kasabasının hemen dışındaki ebeveyninin evinde mahsur bıraktığı gerçeğiyle yüzleşti.
Öğleden sonra yapılması planlanan düğününe gitmek için kullanabileceği tek köprünün sular altında kalmasıyla kasaba ile bağlantısı kesilen Kate için zorlu bir altı saat başlıyordu.
“Yağmur yağacağı gerçeğini kabul etmiştim ve lastik botlar giyiyordum ama yüz yılda bir gelen sel felaketiyle nasıl başa çıkacağımı bilmiyordum” diyen Kate bir süre ne yapacağını bilemeden ağladığını ve ardından bir çözüm bulmak için harekete geçtiğini belirtiyor: “Bugün o gün!”
Çift imkânsız olanı yapmaya, Kate ve ailesini ebeveynlerinin evinden çıkarmak ve onları planlandığı gibi zamanında mekana götürmek için karmaşık bir lojistik operasyon planlamaya koyuldu.
Çift ilk başta bir tekne ile karşıya geçmeyi düşündü ancak güvenlikle ilgili endişeler nedeniyle bu düşünceden vazgeçildi. Sonunda, tek seçeneklerine karar verdiler: Bir acil durum hava asansörü.
Çift, bu plan için bir helikopter bulmaya çalıştı. Kate, sosyal medyanın yardımıyla yardım isteğini duyurdu. Ardından yerel bir televizyon istasyonu bir kurtarma teklifinde bulunduğunda çiftin planı ilerleme kaydetmeye başladı.
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
Helikopterle evinden alınan gelin sağ salim karşı tarafa ulaştırıldı ancak düğün için gerekli kuaför, makyaj artisti, müzisyen ekip de köprünün öbür tarafında sıkışmış durumdaydı.
Şansın yanında olduğu çift, kasaba içinde bir başka düğüne gitmek için hazır olan ancak felaketten dolayı diğer planı iptal etmek zorunda kalmış bir yemek şirketi ve kuaför ile anlaşarak bu sorunun da üstesinden geldiler.
Hayatındaki önemli günlerden birini daha unutulmaz hale getiren olaylarla ilgili Kate, “Tüm bu olanları açıklamak bile kulağa gerçek gelmiyor” yorumunda bulundu.
Derleyen: Hande Sena Kandemir