Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’ndan uluslararası çapta dijital forum – “Sivil Hareket: 2021 ve Ötesi”

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı uluslararası çapta bir dijital forum düzenliyor. “Sivil Hareket: 2021 ve Ötesi” başlıklı dijital forumda; dünyada olup bitenleri doğru okuyabilmenin her zamankinden daha önemli olduğu vurgulanacak ve “Sivil toplum bu fotoğrafta nerede duruyor?”, “Değişen şeylerle birlikte savrulacak mıyız yoksa değişimi yönetenlerden mi olacağız?” sorularına cevap aranacak. Sivil hareketin, 2021 ve ötesine etkisi tartışılacak.

Forum 3 Mayıs 2021’de saat 14.00’te, sivil hareketin değişime nasıl bir güç ve yön katabileceği sorusunun tartışılacağı bir panelle başlayacak. Londra Üniversitesi Koleji Kolektif Zekâ, Kamu Politikaları ve Sosyal İnovasyon Bölümü’nden Sir Geoff Mulgan, değişimin arkasındaki gücün, sosyal hayat ve çalışma hayatı ile insan arasındaki etkileşimi nasıl yönlendirdiğini anlatacak. Almanya’dan Demokrasinin Geleceği Programı Başkanı Paulina Frohlich, sivil toplumun değişimi tanımlama ve yaratma rolüne değinecek. KONDA Araştırma Merkezi Başkanı Bekir Ağırdır ise meseleye Türkiye perspektifinden bir bakış sunacak.

4 Mayıs’ta da yine aynı saatte başlayacak olan forumun ikinci gününde, ABD’den Hollanda ve Türkiye’ye, dezenformasyonun karşısında doğru bilgiyi dijital dönüşümden destek alarak üretmenin, sivil harekete nasıl güç verdiği tartışılacak. Katılımcılara, Türkiye’nin ve dünyanın farklı bölgelerinden katılan konuşmacıları dinleme ve atölye çalışmaları ile sivil toplumu birlikte keşfetme ve deneyimleme imkanı sunulacak.

Forumun son günü olan 5 Mayıs’ta ise New York’tan Lagos’a, Teksas’tan Viyana’ya pek çok şehirden konuklar ağırlanacak, sivil hareketin yaratıcı araç ve eylemlerinden bahsedilecek.

Sivil Düşün – Sivil Hareket 2021 ve Ötesi forumu, katılımcılarına dijital ortamda çalışmalarını tanıtma ve ağ kurma fırsatı da tanıyacak. Foruma ilişkin ayrıntılar Sivil Düşün sosyal medya hesaplarından paylaşılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.