Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dün gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için açıklama yapmak isteyen gruba polis müdahalesi: Çok sayıda kişi gözaltına alındı

Boğaziçi Üniversitesi önünde dün (25 Mart) gözaltına alınan 12 öğrencinin Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirilmesi beklenirken, adliye önünde açıklama yapmak isteyen gruba müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde atanan rektör Melih Bulu’ya karşı eylemler sürerken dün üniversitenin kampüsü önünde dört öğrencinin alıkonulmasına tepki göstermek için toplanan gruba polis müdahale etmiş ve toplam 12 öğrenci gözaltına alınmıştı. Gözaltılara tepki gösteren Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, bu kişiler serbest bırakılana kadar Kuzey Kampüs’ü terk etmeyeceklerini söyledi ve geceyi kampüste geçirdi. Öğrencilerin savcılık ifadesinin ertesi gün alınacağı bilgisinin paylaşılması üzerine öğrenciler okuldaki eylemlerine devam etti ve ardından bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gitti.

Gözaltındaki 12 öğrencinin adliyeye getirilmesi beklenirken, öğrenciler adliye önünde bir açıklama yapmak istedi. Açıklamaya izin vermeyen polis, gruba müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gözaltı araçlarına bindirilen öğrenciler, aracın camını indirerek “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” sloganı attı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.