Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP’li Tunceli-Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız’ın beş aylık hapis cezası 12 yıl sonra onandı

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) belediye başkanı seçilen Metin Levent Yıldız’a, 2009 yılında “görevini kötüye kullanmak” suçundan verilen karar Yargıtay tarafından 12 yıl sonra onandı. Belediye başkanlığı görevine devam eden Yıldız‘a hak yoksunluğu cezası da verildi.

Metin Levent Yıldız tarafından 2005 yılında Kale Mahallesi‘ndeki bir eve imar kanununa aykırı olarak yapı ruhsatı verilmesi üzerine mahalle sakinleri durumu yargıya taşıdı. 2009 yılında açılan davada Çemişgezek Asliye Ceza Mahkemesi, AKP’li Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız’a, “görevi kötüye kullanmaktan” beş ay hapis ve hak yoksunluğu cezası verdi. Yıldız’ın avukatlarının kararı götürdüğü Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği cezayı 12 yıl sonra onadı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi onama kararında, “Yapılan yargılama sonunda aşamalarda ileri sürülen iddia ve savunmaların toplanan tüm delillerle birlikte gerekçeli kararda tartışılıp sanığın suçunun sübutu kabul, olay niteliğine ve kovuşturma sonuçlarına uygun şekilde vasfı tayin edilmiş, incelenen dosyaya göre verilen hükümde bir isabetsizlik görülmemiş olduğundan, sanık müdafiinin yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükmün onanmasına, 27/01/2021 tarihinde karar verilmiştir” denildi.

İki dönem başkanlık yaptı, sonra milletvekili adayı oldu

Çemişgezek’te, 2004-2014 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı yapan Metin Levent Yıldız, 2015 yılında AKP’den Tunceli 1. sıra milletvekili adayı oldu ve kazanamayınca Ankara’ya yerleşti. Yıldız, Melih Gökçek‘in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde belediyeye bağlı Belplas Şirketi‘nde yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak görev aldı. Yıldız, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yeniden Çemişgezek’e belediye başkanı seçildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.