Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi protestoları nedeniyle tutuklu öğrencilerden Ömer Şengel’e tahliye

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atamasına ilişkin protestolar nedeniyle tutuklu yargılanan öğrencilerden Ömer Şengel tahliye edildi.

Ömer Şengel, İstanbul Kadıköy’de 2 Şubat’ta yapılan protestolar gerekçesiyle tutuklanan öğrenciler arasındaydı.

22 Mart’ta öğrencilerle ilgili iddianameyi kabul eden mahkeme tutukluluklara son verme kararı almıştı. Ömer Şengel‘e, gözaltına alındıktan sonra yapılan sosyal medya incelemesinde iki retweeti nedeniyle “propaganda” suçlaması yöneltilmiş ve bu konudaki dosya ayrılmıştı. Şengel, bu dosyadaki tutukluluğu nedeniyle tahliye edilememişti.

Şengel’in avukatı Baran Kaya, bu dosyadaki tutukluluğa da itiraz etmişti. Şengel, bu dosyadan tahliye kararı çıkmasıyla bugün (29 Mart) akşam saatlerinde tahliye edildi.

İki öğrencinin tutukluluğu sürüyor

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Melih Bulu’yu Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atamasının ardından, 4 Ocak’tan beri protestolar sürüyor. Protestolarda Bulu’nun istifası, rektörlük seçimlerinin yapılması, tutuklu öğrencilerin serbest bırakılması, kapatılan LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün açılması, kampüsteki polis varlığının sona ermesi talep ediliyor. Protestolar nedeniyle şimdiye dek 11 kişi tutuklandı. Şengel’in tahliyesi ile tutuklu öğrenci sayısı iki oldu.

Tutuklu öğrenciler Şilan Delipalta ve Anıl Akyüz’ün 2 Nisan’da ilk duruşmaları yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.