Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP lideri Bahçeli: “Amacımız Türk tipi başkanlık sistemine sahip çıkmak”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin bugün (30 Mart) Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında konuştu. Gündeme dair açıklamalar yapan Bahçeli, MHP’nin 13. Olağan Büyük Kurultayı’nın koronavirüs önlemleri dikkate alınarak kısıtlı katılımcıyla yapıldığını belirterek Cumhur İttifakı’nın ortak strateji ve hedeflerine sahip çıkacağını söyledi. Bahçeli, İstanbul Sözleşmesi’ne değinerek, “İstanbul Sözleşmesi etrafında yürütülen tartışmalar esef verici boyuttadır. Kadına şiddet sanki cezasız ve yaptırımsız kalacaktır. Sorumsuz bir istismar kampanyası yürütülüyor” dedi.

Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“İstanbul Sözleşmesi beklentileri karşılayamamıştır”

Cumhurbaşkanı kararıyla Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi hakkında açıklamalar yapan Devlet Bahçeli, İstanbul Sözleşmesi’nin beklentileri karşılayamadığını söyledi. Bahçeli sözlerine şöyle devam etti: “İstanbul Sözleşmesi etrafında yürütülen tartışmalar esef verici boyuttadır. Kadına şiddet sanki cezasız ve yaptırımsız kalacaktır. Sorumsuz bir istismar kampanyası yürütülüyor. Bu sinsi propagandanın sistematik şekilde körüklendiği açıktır. MHP kadına karşı şiddeti ön şartsız reddetmektedir. Ancak sabahtan akşama kadar televizyon ekranından şiddeti teşvik eden programları da aynı oranda kınadığımızı söylemeliyim. İstanbul Sözleşmesi beklentileri karşılayamamıştır. Sözleşmeden çekilmek de hukuki bir tasarruftur. Feshi, doğru ve yerinde bir uygulamadır. Kadın haklarını yalnızca feshe bağlamak cehalet olduğu kadar bilinçli bir sapmadır. CHP yönetimi taciz vakalarını unutmuş gibi davranarak suyu bulandırmaktadır. Zillet ittifakı sürekli krize oynamaktadır.”

“Türk milleti ile gönül bağı kopmuş kim varsa, Uygur Türkleri konusunda ileri geri konuşuyor”

Çin’de Uygurlar’ın yaşadıkları konusunda yeterli tepki verilmediği eleştirilerine yanıt veren Bahçeli, “Uygur Türkleri’nin hüznü yüreğimizdedir. Türk milleti ile gönül bağı kopmuş kim varsa bize Uygur Türkleri konusunda ileri geri konuşuyor. Haininden hayâsızına kadar hepsi ağız birliği etmişçesine bilirkişilik taslıyor. Be ey gafiller, Türklük sizin ne ara meseleniz oldu? Limasol’daki faşistlerle sizin aranızda ne fark vardır? Niyet sahiplerinin derdi başkadır. Herkes haddini bilsin. CHP böyle demiş, İP şöyle demiş, bizim için sadece gürültü kirliliğidir. Türkmeneli Türk’tür, Türk’ün ta kendisidir. Türk’ün mezhepsel ayrımı değil, tarihi kimliği, her şeyin önünde ve üstündedir. Bu uğurda samimi mücadele veren Türkmen kardeşlerimizin yanında olan Sayın Erşat Salihi’ye teşekkür ediyor, çalışmalarını hiçbir zaman unutmayacağımızı söylemek istiyorum” diye konuştu.

“MHP olarak 2023 ve diğer 10 yıllık planlarımızdaki amacımız Türk tipi başkanlık modeline sahip çıkmak”

MHP’nin 2023 yılı ve 10 yıllık strateji ve hedefleri hakkında da konuşan Bahçeli, “2023 ve diğer 10 yıllık planlarımızda Türk tipi başkanlık sistemine sahip çıkmak var” dedi. “Cumhur İttifakı’nın ortak strateji ve hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini” belirten Bahçeli şunları söyledi: “Düşmanlar değişse bile hedefler aynı, yöntemler benzer, işbirlikçiler tanıdıktır. Bir başka açıdan kurultayımız cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü anlayacak, anlatacak, ahlaken hazırlık yapacak bir hazırlığa sahne olmuştur. Rotamızı çizmiş durumdayız. MHP olarak, 2023 ve diğer 10 yıllık planlarımızdaki amacımız Türk tipi başkanlık modeline sahip çıkmak. Yeni bir anayasa hazırlığı ikinci stratejik hedefimizdir. Yeni, yerli ve milli bir ekonomik sistemin ihyası üçüncü stratejik hedefimizdir. Son terörist ele geçirilesiye kadar mücadeleye destek vermek dördüncü stratejik hedefimizdir. Diyalog, barış, huzur, sükûnet ve istikrar beşinci stratejik hedefimizdir. Cumhur İttifakı’nın varlığıyla milletimize sahip çıkacağız. Yerli ve yabancı ahmaklara izin vermeyeceğiz. Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Merkez Disiplin Kurulu (MDK) asil ve yedek üyelerimizle ilk toplantımızı yapmış olduk. Kurultayımıza katılan, aziz dava arkadaşlarıma ve bütün teşkilatlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. MYK ve MDK üyeliklerine seçilen, başkanlık divanımızda görev alan dava arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.”

“Sonbaharda seçim olur diyenler rüyalarında darı ambarı görüyorlar”

Erken seçim tartışmalarıyla ilgili açıklamalar yapan Bahçeli, erken seçimin gündemde olmadığını yineledi. MHP lideri sözlerini şöyle sonlandırdı: “Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti’ye dolanmış yoldaşları, boşuna heveslenmesin, boş yere umutlanmasın! Seçim zamanında yapılacak, bu millet ufkunu karartan zilleti önüne kattığı gibi kaçtığı yere kadar kovalayacaktır.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.