Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “Madem yeni Merkez Bankası Başkanı aynı politikaları sürdürecekti, neden bizi bir gecede yüzde 15 fakirleştirdin?”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin bugün (31 Mart) Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında konuştu. Akşener, Merkez Bankası Başkanı’ın görevden alınması, yeni koronavirüs yasakları ve Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi kararı başta olmak üzere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınması hakkında konuşan Akşener, “Madem yeni başkan faiz düşürmeyecekti, o zaman Sayın Ağbal’ı neden görevden aldın? Madem yeni başkan aynı politikaları sürdürecekti, o zaman neden bizi bir gecede yüzde 15 fakirleştirdin?” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak‘ın yeniden kabinede görev alacağına yönelik iddialara ilişkin, “‘Eyvah damat geri mi dönüyor’ sorusu her mecrada dillendirilmeye başladı. Başarısızlıklarla dolu iki buçuk yılın sonunda nihayet bu hatadan dönüldü. Bugün biri damat bakan ile ekonomi kavramını aynı cümle içinde kullansa dolar fırlıyor. Bu işi beceremediğini defalarca kanıtlamış bir insanın tekrar bu konularla anılmasını bile sakıncalı buluyorum. Sayın Erdoğan saçmalama konusunda çıtayı uzaya çıkardığından maalesef kesin konuşamıyorum” dedi.

“Neden bizi bir gecede yüzde 15 fakirleştirdin?”

Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınmasına değinen Akşener, “Merkez Bankası Başkanı’nın bir gece kararnamesiyle görevden alındığı bir ülkede istikrardan bahsedilemez diye konuştu. Akşener şöyle devam etti: “Ağbal’ı faizleri artırdığı için görevden aldın değil mi? En azından kamuoyuna böyle yansımasına izin verdin. Madem yeni başkan faiz düşürmeyecekti, o zaman Sayın Ağbal’ı neden görevden aldın? Madem yeni başkan aynı politikaları sürdürecekti, o zaman neden bizi bir gecede yüzde 15 fakirleştirdin?”

“Sağlık Bakanı salona bile gelemedi utancından”

Meral Akşener, koronavirüsle mücadele kapsamında 29 Mart’ta alınan yeni kararlara da değindi. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) düzenlediği kongrelerde salgın kurallarına uyulmadığını hatırlatan Akşener, AKP’ye ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yönelik eleştirilerde bulundu. Akşener şöyle konuştu:

“Mübarek ramazan ayında toplu iftar yasakmış. Doğru bir karar. Peki bu fevkalade duyarlı arkadaşlara sormak istiyorum, sizin lebaleb kongrelerinizdeki keyfiniz Allah’ın sofralarından daha mı kıymetliydi? Kongrelerinize yasak getirecek bir durum yoktu da mübarek ramazanda mı aklınıza geldi? İşletmeler yeniden kapanacak. Genel merkezimize gelen bir restorancı anlattı. ‘Her açma ve kapama bize 35 bin liraya mal oluyor. Aldığımız yiyecek, et, sebzeyi ya dağıtmak ya da çürürse atmak zorunda kalıyoruz’ dedi.

Bir yandan salgın kurallarına uymayan vatandaşlarımıza ceza kestiniz, bir yandan kongrelerinizde oluşan kalabalıkla övünmekten geri durmadınız. Sonra ne oldu? Ankara’daki salonda toplanan korona elçileri Türkiye’nin dört bir yanına dağıldı. Bu suçun asıl failine kesilen cezayı kim kesecek? Allah nasip edecek, iktidara geleceğiz, biz keseceğiz.

Sağlık Bakanı salona bile gelemedi utancından. ‘Bu konuyu gündemde tutmanın faydası yok’ diyor. Meali, ‘Lütfen bu konuyu kapatalım, verecek cevabım yok. Çok utanıyorum.’ Allah akıl fikir versin. Salgınla mücadelede durum aynı, hukukta, ekonomide, insan haklarında durum aynı. Kendileri çalıp, kendileri oynuyorlar. Böyle olmasa İstanbul Sözleşmesi’nden çekilebilir miydiler? Buradan çok net vurgulamak istiyorum, şunu herkes bilsin ki o sözleşme hâlâ geçerlidir. Burası muz cumhuriyeti değil, benzetmeye çalıştığın üçüncü dünya ülkelerinden de değil. Böyle şımarıklık olmaz. Cuma namazı sonrası çıkmış, ‘Ne önünü ne arkasını kimse karıştırmasın’ diyor. Bak sen, emrin olur ağam. Bu tehditler kadınlara sökmez. Dayağa boyun eğmemiş kadınlar, senin tehditlerine hiç boyun eğmez.”

“Gençlerimizi dolambaçlı yollara sokan karanlığı sorgulamak zorundayız”

Akşener, uyuşturucu madde kullandığı görüntüleri sosyal medyada yayınlanan ve iki defa gözaltına alındıktan sonra ev hapsi şartıyla serbest bırakılan AKP personeli Hamza Kürşat Ayvatoğlu’nun ifadesi hakkında, “Benim meselem, hata yapan gençlerle değil, onları hak yolundan ayıran bu karanlık zihniyetledir. O gencimiz ne diyor, ‘AK Parti’de görev alırsam, daha çok kazanmamın önü açılır diye düşündüm.’ Ne kadar acı değil mi? ‘Çok çalışırsam, çabalarsam, emek verirsem, sonunda başarırım, helaliyle kazanırım’ değil, ‘AK Parti’de görev alırsam, daha çok kazanırım.’ Gençlerimizi böyle düşünmek zorunda bırakanlara, yazıklar olsun. Gençlerimizi dolambaçlı yollara sokan bu karanlığı, sorgulamak zorundayız. O gençlerin, hayat zannettikleri, hak zannettikleri, bu maskeli baloyu, sorgulamak zorundayız” dedi.

“Sayın Erdoğan burası muz cumhuriyeti değil”

İYİ Parti lideri Akşener, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı kararıyla İstanbul Sözleşmesi‘nden çekilmesi hakkında şöyle konuştu:

“Buradan çok net vurgulamak istiyorum kim ne derse desin şunu herkes bilsin ki o sözleşme hâlâ geçerlidir. Yöntem de açıklanan karar da hem hukuken hem siyaseten geçersizdir. Sayın Erdoğan burası muz cumhuriyeti değil muhterem, burası benzetmeye çalıştığın üçüncü dünya ülkesi de değil. Burası büyük Türkiye Cumhuriyeti. Aklını başına devşir, böyle şımarıklık olmaz, böyle devlet yönetilmez. Sonrası bir de çıkış cuma namazı sonrasında kadınlarımızı tehdit eder gibi diyor ki ‘O iş bitti, önünü arkasını kurcalamayın’ Şu tavra bakar mısınız! Emrin olur ağam! Bu tehditler kadınlara sökmez Sayın Erdoğan. Elinden geleni ardına koyma.

Tecavüze, dayağa , iftiraya boyun eğmemiş o kadınlar senin tehditlerine hiç boyun eğmez. Attığın o imzadan sonra ne oldu biliyor musun? Beş aylık hamile Sezen bıçaklanarak katledildi. Söyle bakalım, o iş bitmiş mi Sayın Erdoğan. Adli tıp raporunu önüne koysunlar, iste ve ona bak. O bebeğe kaç bıçak darbesi düşüyormuş, bir bak bakalım. 15 yaşında evlendirilmiş, 16 yaşında hamile kalmış 17 yaşında bu çocuğun canına nasıl vicdansızca kıymışlar bir gör. Gör de söyle, o iş bitmiş mi Sayın Erdoğan? Bursa’daki 32 yaşındaki Necla beş yaşındaki kızının önünde silahla vurularak öldürüldü. Söyle bakalım, o iş bitmiş mi Sayın Erdoğan. Sen o iş bitti dediğinden beri yedi kadının canına kıydılar. Sen söyleyemezsin ben söyleyeyim, o iş kadınlar bitti demeden bitmez Sayın Erdoğan. O iş kadınlara musallat olan bu ahlaksızlık bitmeden bitmez. O iş kadınlar sokakta korkmadan yürümeden bitmez. O iş, kız ve erkek çocuklarımıza göz koyan sapıklar bitmeden bitmez. O iş, o kokuşmuş zihniyetiniz bitene kadar bitmez.”

“Montrö’ye göz dikmeyin”

Akşener, TBMM Başkanı Mustafa Şentop‘un Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi kararından sonra yaptığı açıklamada Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne ilişkin sözleri hakkında ise, “Kurtuluş Savaşı’nı yapmış ‘Gazi Meclis’in başkanı değil sanki sarayın Meclis’teki irtibat bürosu şefi konuşuyor. Yazıklar olsun sana da! Şimdiden uyarıyorum aklınızdan bile geçirmeyin. Ege’deki adalarımıza çöken Yunanistan karşısındaki ezikliğinizi izlemek için Lozan’a, Kanal İstanbul saçmalığınıza kılıf uydurmak için de Montrö’ye göz dikmeyin” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.