Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brezilya’da çifte kriz: Devlet Başkanı Bolsonaro’yu protesto eden kuvvet komutanları istifa etti, koronavirüs ölümleri rekor düzeyde – Esra Akgemci ile söyleşi

Koronavirüs salgını nedeniyle günde 4 bin kişinin hayatını kaybetmeye başladığı, Latin Amerika’nın en büyük ülkesi Brezilya siyasi krizle de çalkalanıyor. Eski bir general olan ve Ocak 2019’da iktidara geldiğinden bu yana 6 bin civarında aktif ordu mensubunu devlet yönetimine katan Jair Bolsonaro’ya, üç kuvvet komutanı birden bayrak açtı. Komutanlar Bolsonaro’yu anayasayı ihlal ile suçlayarak istifa etti. Aynı gün koronavirüs nedeniyle 3 bin 780 kişi ölünce, aşırı sağcı ve “Trumpvari” Brezilya lideri, sağlık bakanını ördüncü kez değiştirmek zorunda kaldı. Eski Devlet Başkanı Lula da Silva’nın aktif siyasete dönmesiyle koltuğunu kaybetme telaşına düşen Bolsonaro ve Brezilya’nın krizlerini, Latin Amerika uzmanı akademisyen Esra Akgemci ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.