Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Bahçeli istedi diye Erdoğan AYM düzenine son verir mi?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılması için açılan davanın ilk incelemesinde dosyayı usul yönünden eksiklikleri gerekçe göstererek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na iade etmesi sonrası Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli’nin “HDP’nin yanı sıra Anayasa Mahkemesi’nin de kapatılması” çağrısı yapmasına ve bunun olası siyasi sonuçlarına değindi.

“Bahçeli’nin taktiği pek değişmez, ama hep işe yarar. Karşı tarafla müzakereye onun en önem verdiği konuya en karşı tutumu alarak başlar. Sonra o konuda tutumunu değiştirmek karşılığında istediğini yaptırmaya çalışır. Örneğin ‘partili cumhurbaşkanı’ fikrine ilk başta en çok karşı çıkan Bahçeli olmuş, ancak AK Parti’yi kendisine yüzde 50+1 ile bağladıktan sonra kabul etmiştir. Bugün Erdoğan ve AK Parti, Bahçeli ve MHP’nin karşı çıktığı adımları atmakta zorlanır durumdadır.
HDP’nin kapatma davasının AYM tarafından geri çevrildiğine bakıp, Bahçeli’nin el kaybettiğini düşünmemek lazım. Erdoğan ve AK Parti’nin ekonomik ve siyasi alanda beğeni düzeyi düştükçe Bahçeli güç kazanacak, muhtemelen yeni taleplerle gelip, MHP’nin kazanımını artırmaya çalışacaktır. Siyasetteki belirsizlik arttıkça siyaset kurdu Bahçeli yeni taktikler geliştirebilir. ‘Kurt dumanlı havayı sever’ der eskiler”
diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.