Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tayvan’da bir trenin raydan çıkması sonucu 36 kişi hayatını kaybetti, 72 kişi yaralandı

Tayvan’ın doğusundaki Hualien bölgesinde trenin raydan çıkması sonucu en az 36 kişi hayatını kaybetti. Yaklaşık 350 kişinin bulunduğu trende, 72 kişi ise yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Reuters haber ajansının Tayvan Ulaştırma Bakanlığı’na dayandırdığı bilgilere göre, yaklaşık 350 yolcu taşıyan sekiz vagonlu tren, Hualien bölgesinde girdiği tünelde raydan çıktı. Kaza nedeniyle en az 36 kişi hayatını kaybetti, 72 kişi ise yaralandı. Kazanın sebebinin düzgün park edilmeyen ve bir kısmı trenin raylarında duran bir kamyon olduğu belirtildi.

Trenin dördüncü ve beşinci vagonları ağır hasar alırken, olay yerine hemen itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. İtfaiye Departmanı, trende yaklaşık 350 kişinin bulunduğunu söyledi. 

İtfaiye ekipleri, trenin ilk dört vagonundan 80 ila 100 kişi tahliye ettiklerini fakat beş ila sekiz vagonun ise ezildiği ve ekiplerin bunlara ulaşmakta zorlandığı aktardı.

Tayvan lideri Tsai Ing-wen, ilgili bakanlık ve kuruluşların kazaya ilişkin gerekli çalışmaları başlatmalarını istedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.