Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Endonezya’daki sel felaketinde 97 kişi hayatını kaybetti, sayı artıyor

Endonezya’nın Doğu Nusa Tenggara eyaleti ve Doğu Timor’da şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelan nedeniyle şimdiye kadar en az 97 kişi hayatını kaybederken yüzlerce kişiden haber alınamıyor.

Endonezya Ulusal Felaketlerle Mücadele Dairesi (BNPB) tarafından yapılan açıklamaya göre, dün (4 Nisan) Endonezya’daki Doğu Nusa Tenggara eyaletinde meydana gelen sel ve heyelanda şimdiye kadar en az 70 kişi yaşamını kaybetti. 1,3 milyon nüfuslu ada ülkesi Doğu Timor’dan yapılan açıklamadaysa, ülkeyi etkileyen sel felaketinde en az 27 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi paylaşılırken yedi bin kişinin de selin etkili olduğu bölgeden tahliye edildiği duyuruldu.

Endonezya’da sel ve heyelan nedeniyle 30 bin kişinin tahliye edildiği ve çok sayıda kişinin kurtarma merkezlerine sığındığı belirtilirken arama kurtarma çalışmalarının bölgedeki köprülerin ve yolların hasar görmesiyle oldukça yavaş ilerlediği aktarıldı.

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini sunarken sele sebep olan kasırganın 24 saat içinde Endonezya’daki adalardan uzaklaştığı ancak kısa süre içinde etkisini yeniden artırmasının beklendiği belirtildi.

Derleyen: Mehmet Yaşar Altundağ

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.