Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: “Binalarımıza ‘128 milyar dolar nerede?’ pankartlarımızı tekrar asacağız, görelim bakalım siz mi yaman yoksa halk mı, halkın partisi mi?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) teşkilatlarının astığı “128 milyar dolar nerede?” afişleri, savcılık kararı ile indirildi. Dün gece yarısı (13 Nisan) başlayan afiş indirme uygulaması, İstanbul’un 39 ilçesindeki ilçe teşkilatlarında devam etti. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yaşanan durumu, “Kolluk kuvvetleri tarafından, savcının anayasaya ve yasalara aykırı bir şekilde yazılı talimat verdiği söyleniyor. Doğruysa eğer yasaya değil saraya göre talimat yazan savcı hakkında her türlü yasal haklarımızı kullanacağız. Cumhuriyetin savcısı cumhurun yanında olur” diyerek duyurdu. Kaftancıoğlu, bugün indirilen afişlerin yeniden il ve ilçe teşkilatları binalarına asıldığı mesajını sosyal medya hesabından paylaştı.

Dün gece saatlerinde (13 Nisan) İstanbul-Eyüpsultan CHP İlçe Başkanlığı’na gelen polisler savcılıktan talimat aldıklarını belirterek “128 milyar dolar nerede?” afişini kaldırdı. CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş ile konuşan bir polis, savcılıktan “Afişleri alacaksınız, pankartı kendileri teslim ediyorsa el koymayın” talimatı geldiğini söyledi.

İstanbul – Başakşehir’deki afişleri indirmek için ise CHP ilçe binasının önüne “Akrep” diye tabir edilen zırhlı polis aracı geldi. 

“Burası da cumhuriyet”

CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Hakan Bahçetepe ise polislere, “Kağıt parçası ile indiremezsiniz bu pankartı, burada hakaret yok, küfür yok. Biz, paranın nerede olduğunu soruyoruz. Soramayacaksak ne vatandaş olmanın ne de siyaset yapmanın bir anlamı yok. Siz diyorsunuz ki ‘Bu talimat’ ama burası da cumhuriyet” dedi. 

Savcılığın emniyete gönderdiği talimat yazısında, “’Cumhurbaşkanına hakaret suçundan işlemlere başlayın, afiş rızaen teslim edilmezse vinç vasıtasıyla el konup onamaya sunun, ilçe parti yetkilisinin şüpheli sıfatıyla gündüz ifadesini alın, akabinde tekrar talimat alın’ talimatları alınmıştır” denildi.

Kadıköy’de afişler tekrar asıldı

CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı, kaldırılan “128 milyar dolar nerede?” afişini tekrar astı. 

“Her gün 39 ilçemize pankartlarımızı tekrar asacağız” 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu dün gece (13 Nisan) yaptığı sosyal medya paylaşımıyla, afişlerin tekrar asılacağını söyledi. Kaftancıoğlu sosyal medya hesabından, “Bu geceden söyleyeyim her gün 39 ilçemize pankartlarımızı tekrar tekrar asacağız. Sizler de vatandaşın parasıyla kiraladığınız 39 vinci, kolluk kuvvetlerinizi ve alamadığınız kararlarınızı bugünden hazır tutun. Görelim bakalım siz mi yaman yoksa halk mı, halkın partisi mi?” paylaşımında bulundu.

Kaftancıoğlu bugün (14 Nisan) ise ilçe binalarına afişlerin yeniden asıldığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.