Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – Dendias-Çavuşoğlu düellosu: Ne yumuşama ama…

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın dünkü (15 Nisan) Ankara ziyaretinin sonunda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte katıldığı basın toplantısında yaşanan “söz düellosu”nu ele aldı ve yumuşama amacıyla yapılan ziyaretin belki de iki ülke arasındaki gerginliği daha da artırdığını dile getirdi.

“Dendias adeta gerginliği azaltıcı bir diyalogu değil yeni bir gerginliği ateşlemeye gelmiş gibiydi.
Bunda belki 14 Nisan için planlanan Ankara görüşmelerinin, Çavuşoğlu’nun olağanüstü toplanan NATO Konseyi için Brüksel’e gitmesi nedeniyle bir gün sonraya bırakılmasının da payı vardı. Çavuşoğlu Brüksel’de NATO Genel Sekreteri ve ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya dışişleri bakanlarıyla Rusya-Ukrayna gerilimi ve Afganistan’ı konuşurken Dendias İstanbul’da Rum Ortodoks Patriği Bartolomeo’yla görüşüyordu. Belki de Yunanistan kamuoyu gözünde Partikhane ziyareti ardından Ankara’ya geçip Türklere haddini bildirme fırsatını kaçırmasını bu basın toplantısıyla telafi etmek istemişti.
Belki de amacına ulaştı. Dendias’ın çıkışlarının Doğu Akdeniz’deki gerilimin giderilmesine olumlu katkıda bulunduğunu söylemek zor ancak Yunanistan seçmeni gözünde puan kazandırma ihtimali yüksek. Çavuşoğlu da altta kalmayıp cevabını vererek Türk seçmenine gereğince hitap edebildiği için neticede en zorda kalan kişi belki de ABD ve AB’deki ortaklarına gerilimi giderme sözü veren Miçotakis oldu” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.