Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail ve Yunanistan, iki ülke arasındaki en büyük savunma anlaşmasını imzaladı

İsrail ile Yunanistan arasında 1,65 milyar dolarlık savunma anlaşması imzalandı. Anlaşma, iki ülke arasında savunma alanında yapılan en büyük anlaşma olarak dikkat çekiyor. 

İsrail ve Yunanistan, savunma sektöründeki en büyük anlaşmalarını imzaladı. Tel Aviv, pazar günü (18 Nisan) yaptığı açıklamada bu anlaşmanın ülkeler arasındaki siyasi ve ekonomik bağları güçlendireceğini söyledi. 

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz da “Bu işbirliği anlaşması, İsrail ile Yunanistan savunma kuruluşları arasındaki güçlü ve uzun süredir devam eden ilişkilere dayanmaktadır” dedi.  

Söz konusu anlaşma ile birlikte İsrailli savunma sanayii şirketi Elbit System, Yunanistan Hava Kuvvetleri için bir uçuş okulu kuracak ve bu okulu 22 yıl boyunca işletecek. İsrail Savunma Bakanlığı, uçuş okulununun Israil’in kendi uçuş eğitimi sistemiyle işleyeceğini ve 10 adet M-346 eğitim uçağı ile donatılacağını belirtti.  

Anlaşma ile İsrail, Yunanistan’a 10 adet M-346 eğitim uçağını satabilecek ve Elbit Systems’in T-6 Efroni uçaklarının bakımı ve simülatörlerine destek sağlayabilecek.

İsrail ile Yunanistan arasındaki bu anlaşma Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail dışişleri bakanlarının cuma günü (16 Nisan) Kıbrıs’ta katıldıkları zirvenin ardından imzalandı. 22 yıl süreli anlaşmanın, iki ülke arasında bugüne dek imzalanan en büyük savunma sanayii anlaşması olduğu belirtildi.

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.