Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – Salgın felakete dönüşüyor: Sorumlusu kötü yönetim

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımladığı yazısında, koronavirüs salgınının Türkiye’de felakete dönüştüğünü dile getirirken bunun sorumlusunun da iktidar ve onun kötü yönetimi olduğunu öne sürdü.

“Erdoğan, kendi koyduğu yasakları ‘lebalep’ doldurduğu kongrelere övünen, vatandaş vefat eden yakınını alelacele, tek başına toprağa verirken, omuz omuza cenaze törenlerine katılan, sorusunu duymadığı muhabire ‘Çıkar şu maskeyi ya’ diye çıkışan kötü bir yönetim sergiledi.

Sanki yasakları kendisi değil, dış güçler, üst akıl, ya da muhalefet getirmişti, kendisi de AK Parti kitlesi başta olmak üzere halkı yasaklardan azat eden bir kurtarıcıydı.

Bilim insanları bir defa tam kapanmanın hem salgının kontrolü hem de ekonominin daha az zarar görmesi bakımından daha doğru olacağı uyarılarına kulak asılmadı. Hâlâ da asılmıyor. Hem hastalık felakete doğru tırmanıyor hem de -büyük sanayici değilse de- hem iş hem işçi örgütleri artık itirazlarını açıkça dile getirecek denli sıkıntı; artan işsizlik ve geçim sıkıntısı da cabası” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.