Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Thodex soruşturması: CEO Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bülten çıkarıldı, 62 kişi gözaltına alındı

Koineks Anonim Şirketi’ne bağlı kripto para borsası Thodex’in işlemlerini durdurmasından sonra şirketin sahibi Faruk Fatih Özer‘in yaklaşık 2 milyar dolarla yurtdışına çıktığı iddia edilmişti. Thodex’in Twitter hesabından ve internet sitesinden şirketin sahibi Faruk Fatih Özer imzasıyla yayımlanan açıklamada Özer’in yakında Türkiye’ye döneceği belirtilerek tüm iddialar reddedilmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü, Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bülten çıkarıldığını açıkladı. Soruşturma kapsamında 62 kişi ise gözaltına alındı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 22 Nisan’da şirketin yetkilileri hakkında resen başlattığı soruşturma kapsamında Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şirketin İstanbul-Kadıköy’de bulunan binasında arama ve el koyma işlemleri yaptı. Anadolu Ajansı, savcılığın talebi üzerine soruşturmada gizlilik kararı alındığını bildirdi.

Aynı gün Thodex kullanıcıları şirket binası önündeydi. Medyascope’tan Gökçe Çiçek Kösedağı’na konuşan Emrah Öztürk, Thodex’e 2018’den bu yana 7 bin TL değerinde yatırım yaptığını söylemişti.

Interpol tarafından işlemler başlatıldı

Anadolu Ajansı, Adalet Bakanlığı’nın  Fatih Faruk Özer’in kırmızı bültenle aranması ve Arnavutluk’tan iadesi için işlem başlattığını duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kırmızı bülten talebini iletmesi üzerine Interpol tarafından işlemlerin başlatıldığını ve Faruk Fatih Özer hakkında 23 Nisan saat 10.00 itibariyle kırmızı bülten çıkarıldığını açıkladı.

Açıklamada, 22 Nisan’da Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş‘ın Arnavutluk Emniyet Genel Müdürü ile, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun ise Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Cuci ile telefon görüşmesi yaptığı da belirtildi.

Sekiz ilde operasyon düzenlendi

Soruşturma kapsamında 78 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul’un da aralarında olduğu sekiz ildeki polis operasyonlarında 62 kişi gözaltına alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.