Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Endonezya donanmasına ait kayıp denizaltı, üç parçaya ayrılmış halde bulundu: 53 kişilik mürettebattan kurtulan yok

Geçen hafta çarşamba günü (21 Nisan) Bali Adası açıklarındaki eğitim görevi sırasında kaybolan Endonezya donanmasına ait denizaltının enkazına, denizaltının en son dalışa geçtiği bölgenin 1,5 kilometre uzağında 800 metre derinlikte ulaşıldı. Endonezya Genelkurmay Başkanı Hadi Tjahjanto, denizaltının üç parçaya ayrılmış halde bulunduğunu ve 53 kişilik mürettebatından kurtulan olmadığını söyledi.

Bali Adası’nın açıklarında torpido atışı tatbikatı yapan Endonezya donanmasına ait Type-209 model KRI Nanggala isimli denizaltıdan gelen sinyal 21 Nisan Çarşamba günü kesilmişti. Alman yapımı denizaltının içinde yalnızca cumartesi gününe (24 Nisan) kadar yetecek oksijeninin olduğu uyarısı yapılırken Endonezya donanmasıyla beraber çok sayıda ülkenin yardımıyla arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı.

Endonezya Genelkurmay Başkanı Hadi Tjahjanto, pazar günü (25 Nisan) yaptığı açıklamada, kayıp denizaltının enkazına en son dalışa geçtiği yerin 1,5 kilometre uzağında yaklaşık 800 metre derinlikte ulaştıklarını açıkladı.

Denizaltının üç parçaya ayrılmış halde bulunduğunu aktaran Tjahjanto, “Bütün üzüntümle şunu söyleyebilirim ki KRI Nanggala, 53 personeliyle beraber batmıştır. Ulaştığımız enkazının dış basınç gövdesi, kuyruk ve dümen parçalarına ait fotoğrafları doğruluyor ki enkaz, batan denizaltımıza ait” dedi.

Denizaltının neden battığı hâlâ bilinmiyor. Uzmanlara göre, 2012 yılında yenilenen denizaltı, mürettebat herhangi bir acil durum mesajı gönderemeden aniden suya gömüldü.

Derleyen: Mehmet Yaşar Altundağ

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.