Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu: “Biden hakikaten baymış, bayat bir tat vermeye başlamıştır”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Bahçeli, gündemdeki konularla  ilgili değerlendirmeler yaparken “Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur” dedi. MHP lideri, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’ın 1915 olayları için kullandığı “soykırım” ifadesini, “Beyaz Saray’da ‘Cumhur İttifakı’nı nasıl yıkarım, zillet ittifakını nasıl kollarım, Türk tarihini nasıl karalarım’ diye hesap yapmayı bırak. Türk milletine sözde soykırım iftirası atacak en son ülke bile siz değilsiniz” sözleriyle eleştirdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bahçeli: “Beyaz Saray’da ‘Cumhur İttifakı’nı nasıl yıkarım’ diye hesap yapmayı bırak

Bahçeli, ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarının 106. yıldönümü ile ilgili yaptığı açıklamasında “soykırım” ifadesini kullanmasını sert sözlerle eleştirdi. Bahçeli, “Tarihi donmuş, durmuş, zamanın bir anında sabitleşmiş olaylar bütünü olarak görülmemelidir. Geleceğin yol haritası, gelecek hedeflerin haysiyeti görmesini bilenler için tarihin vicdanında saklıdır. Karanlık geçmişlerinden utanmayan, insanlığa musibetten başka hiçbir şey sunmayan ülkelerin, tarihin hiçbir devrinde yaşanmamış soysuz propagandalarına maruz kalıyoruz” diye konuştu.

“Biden hakikaten baymış, bayat bir tat vermeye başlamıştır”

Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

“Beyaz Saray’da ‘Cumhur İttifakı’nı nasıl yıkarım, zillet ittifakını nasıl kollarım, Türk tarihini nasıl karalarım’ diye hesap yapmayı bırak. Türk milletine sözde soykırım iftirası atacak en son ülke bile siz değilsiniz. Biden hakikatten baymış, bayat bir tat vermeye başlamıştır. Türk milletine sözde soykırım gölgesi düşürmek, mazisi toplu cinayetlerle, katliamlarla ve neden olduğu insani felaketlerle dolu bir ülkenin harcı değildir, haddi değildir, hakkı değildir.”

“Ortada soykırımın en küçük delili yoktur”

“Göç yolları, üzerindeki menzil ve istasyonlara yiyecek, içecek stokları yapılmıştır. Ölümler yaşanmıştır fakat hiçbir şart altında bir soykırım olmamıştır. 1915 olayları imparatorluğun kendi tebaası olan ve cephede kalan Ermeniler ile diğer unsurları kanunla cephe gerisine çekmekten başka bir şey değildir. Ortada soykırımın en küçük delili yoktur. Tarihi gerçekler tahrip edilmektedir.”

“Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur”

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyinde yürüttüğü operasyonları hatırlatan Bahçeli şöyle konuştu: “Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Yurtiçi ve yurtdışında yuvalanan terör örgütüne darbe üstüne darbe vurulmaktadır. Irak’ın kuzeyindeki Metina, Avaşin ve Basyan’daki terör hedefleri havadan ve karadan ateş altına alınmıştır. Kandil’de belirlenen nokta hedeflere savaş uçaklarımız hava akını düzenlemiştir. Hava hücum harekatı ile bölgeye giden komandolarımız teröristleri, barınak ve sığınakları tek tek imha etmiştir. Hainler korkuya kapılmış, kaçacak delik aramışlardır.

“Sayın Tatar bir papağan değil, hak savunan bir cesur yürektir”

27-29 Nisan’da Birleşmiş Milletler garantör devletlerin katılımı ile Cenevre’de yapılacak olan gayri resmi Kıbrıs konferansının önemine vurgu yapan Devlet Bahçeli, “Kıbrıs’ta iki devletli çözümden başka çözüm kalmadığını” söylerken, bir önceki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya “ahmak” diye seslendi: “Egemen iki devletli çözümden başka bir yol kalmamıştır. KKTC’nin bir önceki Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Cenevre’yi baltalamak için devreye girmesi, bize göre uyuyan komünist hücrelerin tekrar harekete geçtiğini işaretidir. Bu ahmağın Sayın Tatar’a yönelik, ‘Cenevre’de Türkiye’nin papağanı olacaktır’ açıklaması EOKA’cı bir ağzın hezeyanıdır. Sayın Tatar bir papağan değildir, hak savunan cesur yürektir.”

“Bu parti görünümlü kanlı şebeke kapatılmalıdır”

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 1915 olayları ile ilgili “soykırım” ifadesini kullanmasını çok sert sözlerle eleştiren Bahçeli, HDP için “kanlı şebeke” dedi ve kapatılması çağrısını yineledi: “Hâlâ HDP’ye destek çıkan var mıdır? Şu kadar oy aldı falan diyecek köksüz var mıdır? Bu terör acentesi faaliyetlerine hâlâ devam edebilecek midir? HDP’nin kapısına hukukun mührü vurulmalıdır. Bu parti görünümlü kanlı şebeke kapatılmalıdır. Bunlardan kimse siyasette bulunmamalıdır. Milletimize soykırım yaptı diyenler, Paşinyan istifa etti, buyursunlar çok iyi bildikleri dağ yolundan Ermenistan’a gitsinler. Bu milleti sevmeyeni sevmeyiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.