Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya, muhalif Navalni ile bağlantısı olan örgütlerin faaliyetlerini durdurdu

Rusya yargısı, Devlet Başkanı Vladimir Putin’e muhalif isimlerden Aleksey Navalni ile bağlantısı olan örgütlerin faaliyetlerini askıya aldı. Savcılık, Navalni ile bağlantılı örgütleri “Rusya’yı istikrarsızlaştırmaya yönelik koşullar yaratmaya çalışmak” ile suçladı.

Rusya’da yargı, tutuklu bulunan muhalif lider Aleksey Navalni ile bağlantılı örgütlerin faaliyetlerini askıya aldı. 26 Nisan’da yayımlanan kararda savcı, bu örgütlerin muhalefet mitingleri düzenlemesini ve seçim faaliyetlerinde bulunmasını yasakladı. 

Rus muhalif Navalni’ye yakın olduğu bilinen Yolsuzlukla Mücadele Fonu (FBK) Direktörü Ivan Zhdanov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, savcılığın kararını eleştirdi. Zhdanov, “Onlar, ‘Faaliyetlerinizden korkuyoruz, gösterilerinizden korkuyoruz, kime oy verileceği konusunda tavsiyelerinizden korkuyoruz’ diyerek çığlık atıyor” dedi.

Telegram aracılığıyla açıklama yapan Navalni’nin başkent Moskova’daki ofisi de “eskisi gibi çalışamayacaklarını” duyurdu.  

Karar, Moskova’da bir mahkemenin Navalni ile ilişkisi olan FBK’yı “radikal ve aşırılıkçı” bir grup ilan etmesi üzerine alındı. Savcılar grubun, Terörle Mücadele Komitesi’nin listesine eklenmesini talep etti.

Savcılık, Navalni ile bağlantılı örgütleri Rusya’yı istikrarsızlaştırmaya yönelik koşullar yaratmaya çalışmak ile suçladı.  

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.