Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan, özel kuvvetlerini modernleştirmek için Özel Harp Komutanlığı kurdu

Yunanistan Dışişleri ve Savunma Hükümet Konseyi, geçen salı günü (27 Nisan) ülkenin özel kuvvetlerini daha modern bir hale getirmek amacıyla Özel Harp Komutanlığı’nın kurulmasını onayladı. Özel Harp Komutanlığı’nın doğrudan Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros‘a bağlı olacağı ve tüm özel kuvvetleri çatısı altında toplayacağı açıklandı. 

Özel Harp Komutanlığı’na barış zamanlarında bir korgeneralin komuta edeceği ve belirli konularda genelkurmay başkanına danışmanlık yapacağı aktarıldı. 

Özel Harp Komutanlığı düzenlemesinde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ordusu Özel Kuvvetleri’nden esinlenildiği belirtildi. 

Yunanistan askeri yetkilileri, yeni komutanlıkla birçok avantaj sağlandığını söyledi. Yetkililer, “Sağlanan avantajların arasında birleşik yönetim, daha hızlı karar verme, kararları daha hızlı uygulama, insan kaynaklarının ve mevcut araçların optimum kullanımının yanı sıra birçok avantaja sahip” açıklaması yaptı.

Kaynak: Ekathimerini / Derleyen: Zelal Direkci

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.