Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “1 Mayıs özgürlüğün olmadığı ülkelerde kutlanamaz” diyor

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReportta yayımladığı yazısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yeni atanan Vedat Bilgin’in Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ı ziyareti sırasında söylediği,  1 Mayıs ancak özgürlüğün olduğu yerde kutlanır. Özgürlüğün olmadığı ülkelerde, kapalı toplumlarda, kapalı rejimlerde 1 Mayıs kutlanmaz. Resmi devlet törenine dönüşür” sözlerini değerlendirdi.

“‘1 Mayıs özgürlüğün olmadığı ülkelerde, kapalı toplumlarda, kapalı rejimlerde kutlanamaz’ diyor. Sonra başka ne diyor? Aksi halde diyor, ‘Resmi devlet törenine dönüşür’ diyor.

Kim söyledi bu sözleri? Hayır, bilemediniz. Bu sözleri Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu söylemedi. Söylese bir ihtimal kapısına dayanan polislerle soluğu savcının karşısında alırdı. ‘Sen Türkiye’de özgürlük yok demek mi istiyorsun?’ diye.

Bu sözlerin sahibi yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin. 1 Mayıs’tan bir gün önce Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ı ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında’ ziyareti sırasında söyledi.

1 Mayıs Türkiye’de serbestçe kutlanamıyor. Bırakın Bilgin’in deyimiyle ‘özgürlüğün olduğu ülkelerde’ her sene gördüğümüz üzere sendikaların, kitle örgütlerinin sokaklarda, meydanlardaki kitlesel kutlamalarını. Çerkezoğlu ve bir grup sendika ve meslek kuruluşu (KESK, TMMOB, TTB) İstanbul Taksim Meydanında Atatürk Anıtına çelenk koyup saygı duruşunda bulunmak için mücadele ediyorlar günlerdir” diyen Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.