Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin New Jersey eyaletinde “Koronavirüs aşısı yaptırana bira bedava” kampanyası başladı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New Jersey Eyaleti Valisi Phil Murphy, pazartesi (3 Mayıs) günü yaptığı açıklamada koronavirüs aşılama oranını artırmak için aşı olanlara bedava bira sözü verdi.

Vali Phil Murphy, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda “Shot and a Beer” adlı yeni aşılama programını açıklarken “Yeni şeyler denemekten korkmayacağız” dedi. Murphy, New Jersey merkezli 13 bira fabrikasının destek verdiği kampanyanın yalnızca 21 yaş ve üzeri eyalet sakinlerine açık olduğunu belirtti.

Demokrat Vali Murhpy, New Jerseyliler’in biralarını almadan önce aşı kartlarını kanıt olarak göstermeleri gerektiğini söyledi. Aşı olana bir adet 50 cl’lik bedava bira verilmesi planı New Jersey Bira Loncası’yla ortaklaşa olarak, New Jersey Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlandı. New Jersey, aşı olunması için halkı alışılmışın dışında yöntemlerle teşvik etmeye çalışan ilk eyalet değil. Batı Virginia’nın Cumhuriyetçi Valisi Jim Justice, geçen hafta, aşı olan genç eyalet sakinlerine 100 ABD Doları tasarruf bonosu verme girişimini duyurmuştu.

Connecticut eyaleti de “İçecekler Bizden” kampanyasıyla kendi alkollü teşvik planını sundu. Aşının iki dozunu da yaptıran eyalet sakinleri, belirli restoranlarda aşı kartlarını göstererek, 19 Mayıs – 31 Mayıs tarihleri ​​arasında ücretsiz bir içki kazanacak.

Teşvik olsun ya da olmasın, ABD’de aşı olma oranı artıyor. Johns Hopkins Üniversitesi’ne göre ABD nüfusunun yüzde 29’undan fazlası tamamen aşılanmış, salgın kaynaklı vaka ve ölümler düşüşe geçmiş durumda.

Ancak hâlâ hatırı sayılır miktarda Amerikalı, aşı olmak istemediğini söylüyor. Nisan ayı ortasında açıklanan bir anket, yaklaşık beş ABD’liden birinin aşı yaptırmak istemediğini ortaya koydu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.