Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP’nin CHP aleyhine hazırladığı “Yalan Üretim Merkezi” videosunu CHP resmi hesabından takipçileriyle paylaştı: “Millet can derdinde, o sırada AK Parti”

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) Twitter hesabından bugün (5 Mayıs), “Yalan Üretim Merkezi” başlıklı bir animasyon filmi yayınladı. Üç dakikalık video milyonlarca kez izlendi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) de AKP tarafından paylaşılan videoyu resmi sosyal medya hesabından paylaşarak “Millet can derdinde, o sırada AK Parti” yanıtını verdi.

AKP’nin Twitter hesabından bugün “Yalan Üretim Merkezi” başlıklı bir animasyon videosu yayınlandı. Videoda CHP’nin başlattığı “128 milyar dolar nerede?” kampanyasına sık sık atıfta bulunuldu.

CHP ise resmi sosyal medya hesabından AKP’nin yayınladığı üç dakikalık animasyon filmine “Millet can derdinde, o sırada AK Parti” cevabını verdi:

“128 milyar dolar nerede?” tartışması yeniden gündemde

AKP tarafından bu animasyon filminin paylaşılmasının ardından “128 milyar dolar nerede?” tartışması yeniden gündeme geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabından, İYİ Parti lideri Meral Akşener‘i de etiketleyerek, “Bu ülkenin 128 milyar doları ve bir de damadı kayboldu Meral Hanım. Soruyoruz, farklı farklı yanıtlar alıyoruz; siz nerede olduklarını biliyor musunuz?” paylaşımını yaptı:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Kılıçdaroğlu’na, “Biz de milletimizin hazinesine uzanan elleri takipteyiz Kemal Bey. İktidar istediği kadar kaçsın, istediği kadar saklansın yılmadan kovalamaya devam” cevabını verdi ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu‘na “Sizde yeni bir bilgi var mı?” diye sordu:

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise Akşener’e, “Meral Hanım, insanımız her şeyin farkında. İnanıyorum ki milletimiz, pek yakın bir zamanda bu keyfiliğe, hukuksuzluğa, israfa, yıllardır alın teriyle biriktirileni çarçur edenlere dur diyecek ve güzel bir ders verecektir” cevabını verdi:

Ruşen Çakır bugünkü (5 Mayıs) yayınında AKP’nin söz konusu videosunu siyasal iletişim açısından değerlendirmişti:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.