Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Japonya’nın sahil kasabası Noto’da koronavirüs yardım fonu ile “kalamar heykeli” yapıldı, halk tepki gösterdi

Japonya’nın batısında bulunan ve geçimini balıkçılık ile sağlayan sahil kasabası Noto’da yerel yöneticiler, 800 milyon yen tutarındaki koronavirüs yardım fonunun 25 milyonluk kısmı ile büyük bir kalamar heykeli dikti. Yetkililer amaçlarının koronavirüs salgını sonrası bölgeye turist çekmek olduğunu belirtirken bölge sakinleri, salgının henüz bitmediğini ve yardım fonunun acil durumlar için kullanılması gerektiğini söyledi. 

Japonya’nın sahil kasabası Noto’da, koronavirüs salgını bittikten sonra turizm endüstrisini canlandırmak için bir kalamar heykeli yapıldı. Yetkililer bu heykelin inşasında 800 milyon yen (yaklaşık 61 milyon Türk Lirası) tutarındaki koronavirüs yardım fonunun 25 milyon yenlik kısmını kullandı. 

Kasabanın liman bölgesine yerleştirilen 13 metrelik kalamar heykeli, kasabada yaşayanların eleştiri odağı haline geldi. 

Yerel yöneticiler, heykelin amacının salgın nedeniyle zarar gören turizm endüstrisini canlandırmak olduğunu savundu. Halk ise salgının henüz bitmediğini ve bu yüzden yardım fonunun sağlık personeli, bakım tesisleri ve acil durumlar için kullanılması gerektiğini dile getirdi.

Japonya’da turizm sektörünün kısa vadede toparlanması olası görünmüyor. Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, koronavirüs vakalarındaki artışı kontrol etmek için Tokyo ve Osaka gibi virüsün sıkça görüldüğü yerlerde geçen ay olağanüstü hal ilan etmişti. Yomiuri Shimbun gazetesinde yer alan habere göre ise Japonya hükümeti, Tokyo, Osaka, Hyogo ve Kyoto’da olağanüstü hali uzatmayı düşünüyor.

Japonya’da, koronavirüs önlemlerinin Tokyo’daki olimpiyat oyunları başlamadan 70 gün önce (11 Mayıs) sona ermesi planlanıyor.

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.