Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brezilya’da uyuşturucu çetelerine karşı düzenlenen operasyonda çatışma çıktı, biri polis olmak üzere 25 kişi hayatını kaybetti

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde polis ve uyuşturucu tacirleri arasında çıkan silahlı çatışmada en az 25 kişi hayatını kaybetti. 

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinin kuzeyindeki “favela” olarak da bilinen gecekondu mahallelerinden Jacarezinho’da 200 polisin katılımı ile uyuşturucu kaçakçısı gruplara karşı operasyon düzenlendi.

Operasyonda biri polis memuru olmak üzere en az 25 kişi hayatını kaybetti. Emniyet güçleri, Facebook’ta yayımladıkları yazılı açıklamada Andre Leonardo de Mello Frias isimli polis memurunun başından vurulduğunu ve hayatını kaybettiğini doğruladı.

Brezilya merkezli O Globo gazetesi, çatışmanın olduğu bölgenin yakınındaki metro istasyonunda iki yolcuya kurşun isabet ettiğini bildirdi. Mahalle sakinleri de bölgede patlama sesi duyduklarını söyledi.

https://twitter.com/brasildefato/status/1390397468987334659?s=20

Brezilya Yüksek Mahkemesi geçen yıl, gecekondu mahallelerine operasyon düzenlenmesini koronavirüs salgını dönemi boyunca askıya almış ancak “kesinlikle istisnai durumlarda” operasyon düzenlenmesine izin vermişti. 

Polis tarafından düzenlenen son operasyon şehir tarihinin en ölümcül baskını olarak nitelendirildi. Bundan önce 2007 yılında Complexo do Alemao topluluğuna düzenlenen baskında 19 kişi hayatını kaybetmişti. 

Rio de Janeiro, Brezilya’da suç oranının en yüksek olduğu şehirlerden biri olarak biliniyor. 

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.