Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Begüm Başdaş ile Yollarda (16): Avrupa’da sağ popülist göç politikalarının bugünü ve yarını – Gazeteci ve siyasetbilimci Sezin Öney ile söyleşi

Yollarda’nın bu bölümünde Begüm Başdaş, konuğu gazeteci ve siyasetbilimci Sezin Öney ile son yıllarda Avrupa Birliği’nde (AB) sağ popülist göç politikalarının nasıl dönüştüğünü, Almanya’da eylül ayında yapılacak seçimlere doğru Yeşiller’in yükselişi ile göç politikalarının nasıl şekillenmesinin beklendiğini ve Türkiye-Yunanistan arasında yaşanan gerilimi konuştu.

Sezin Öney, gazeteci ve siyasetbilimci aynı zamanda yeşil ve çevre politikaları hayatının odağında. Uluslararası ilişkiler, tarih, siyaset bilimi, milliyetçilik çalışmaları ve çatışma çözümü ve analizi üzerine Türkiye’nin yanı sıra, ABD’de ve Avrupa’da eğitim gördü. Dil hakları, uluslararası hukukta kendi kaderini tayin hakkı ve 2010’dan beri de ağırlıklı olarak, popülizm üzerine çalışıyor. Son yıllarda, kamuoyu araştırmaları üzerine branşlaşmaya başlamıştı. Orta ve Doğu Avrupa tarihi, politikası da ilgi alanları arasında. Budapeşte ve Selanik ile beraber İstanbul-Ankara-İzmir’de yaşıyor. Gazete Duvar ve Duvar English ile beraber, farklı yerlerde yazıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.