Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kayyum ile yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı heykellerdeki çocuk ve adam figürleri kaldırıldı

Kayyum tarafından yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından havalimanı yolunun kenarına yerleştirilen ve büyük tepkiye neden olan “karpuz içindeki çocuk” ve “tatlıcı” heykelleri, bulundukları yerden kaldırıldı. Belediyeden yapılan açıklamada, heykellerin gelen eleştiriler doğrultusunda yenileneceği belirtildi.

Diyarbakır Havalimanı yolundaki Yonca Kavşağı’na yerleştirilen heykellere ait görsellerin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından paylaşılmasının ardından sosyal medyada hem tepki çekmiş hem de alay konusu olmuştu. Diyarbakır karpuzunu temsil eden ve içine çocuk figürü yerleştirilen heykeldeki figür, sosyal medya kullanıcıları tarafından “Çinli ve Japon çocuk” diye yorumlanırken kadayıf tepsisini elinde tutan adam figürü de aynı eleştirilerle karşı karşıya kalmıştı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinden bugün (13 Mayıs) yapılan açıklamada, maketlerin yapımcısının gelen eleştiriler doğrultusunda çalışmalarını yenileyeceği ve daha sonra belediyeye teslim edeceği belirtildi.

Konu hakkında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

Diyarbakır Havalimanı Yonca Kavşağı’nda yapılan çevre düzenlemesi kapsamında; alana yerleştirilen iki maket  hakkında yapılan eleştiriler, Diyarbakır Valimiz Sayın Münir Karaloğlu’nun talimatlarıyla belediyemizin ilgili birimleri tarafından değerlendirilmiş, yapılan değerlendirme sonucu maketler bulundukları yerden kaldırılmıştır.

Maket yapımcısı, eleştirileri dikkate alacak şekilde ürünlerini yenileyecek, ilgili birimlerin onayıyla belediyemize teslim edecektir.

Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarının, açıklamamız ve ulaşabildikleri kayıtlara rağmen, maketlere 4 milyon 412 bin 835 ödendiği iddiası ise yalan ve iftiradır. Bu bedel 11 Mayıs 2021 tarihinde yaptığımız açıklamada ifade ettiğimiz üzere 170 bin metrekarelik alanda; drenaj hatları, su depoları, çimlendirme, ağaçlandırma, çalı ekimi gibi işlerin tamamını içeren ihalenin tutarıdır. Söz konusu ihale; açık ihale usulüyle yapılmış, canlı yayınlanmış ve en ekonomik teklifi veren firma tarafından üstlenilmiştir. Çalışmalar devam etmektedir. 

Duyarlılık ve yapıcı eleştirileri için Diyarbakır Kamuoyu’na teşekkür ediyoruz.

Saygılarımızla

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.