Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında bir video paylaştı, Soylu cevap verdi: “Hayatının bir noktasında benimle temasın varsa ve bu ispatlanırsa aziz milletimizin gözü önünde idam dahil her türlü cezaya razıyım”

Suç örgütü lideri Sedat Peker, bu sabah (13 Mayıs) yayınladığı “Bazıları Aslan Hikayesini Anlatmadan Avcının Hikayesine İnandılar. Görüşeceğiz” başlıklı videoda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında iddialarda bulundu. Peker videoda Süleyman Soylu’ya, “‘Sedat Peker’e dosya hazırlıyorlar. Ben, tehlikeli bir durum olursa haber vereceğim’ demedin mi? Benim koruma polisimi sen vermedin mi?” diye sordu. Bakan Soylu ise Twitter hesabından paylaştığı açıklamasında, “Hayatının bir noktasında benimle temasın var ve bu ispatlanırsa aziz milletimizin gözü önünde idam dahil her türlü cezaya, aşağılanmaya razıyım” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, suç örgütü lideri Sedat Peker‘in iddialarına ilişkin Twitter hesabından yazılı açıklamada bulundu:

“Aylardır, senaryonun bu noktaya geleceğini bekliyordum. Birilerinin elinde operasyon elemanı olan mafya pisliği, yıllarca bu ülkede tehdit ve şantajla pek çok insanın canını acıttı. Devlet ve millet gibi kutsal kavramların ardına sığınarak kan emici oldu, her türlü pisliğe bulaştı.

İddianı, iftiranı, her şeyin açığa çıkması için yargıya taşıyorum. Ben adalete teslimim. Sen de operasyon faresi gibi kaçma, ülkene gel, adalete teslim ol.

Üzerime düşeni alıyor ve yüzleşiyorum. İstanbul ve Bursa mahkemelerinde iki dosyan var. Dosyanın yeniden hareketlenmesi ve operasyona dönmesinde bizatihi katkım var. Bursa’daki dosya ise bir kişinin şahsıma şikayeti ile baştan sona benim talebim.”

Soylu, açıklamanın not bölümünde ise eski içişleri bakanlarından Mehmet Ağar’ın, “Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli. Buraya mafya çökecek. Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır” sözlerine atıfta bulunarak, “Bu süreçte, belki dil sürçmesidir diye hâlâ tekzibini beklediğim cümle, ‘Biz olmasa idik oraya mafya çökecekti’ cümlesidir. İnşallah, saygısız bir gazetecinin çarpıtmasıdır” diye yazdı.

Ağar özür diledi

Ağar ise Sözcü TV’de katıldığı bir programda konuyla ilgili soru üzerine, eleştiri konusu yapılan sözlerinin öfkeyle ağzından çıktığını belirtip, özür diledi:

“Bütün eleştirilere hak veriyorum. Olayın kızgınlığından dil sürçmesi söz konusu. Benim bu tabiri kullanmam fevkalade yanlıştır. Bütün meslektaşlarımı incittiğimi düşünüyorum, kalbi özür diliyorum.”

Peker son videosunda Soylu hakkında bazı iddialar ortaya attı

Suç örgütü lideri Sedat Peker‘in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında konuştuğu videoda öne çıkan bazı iddialar şöyle:

Bizim temiz Süleyman var, sayın İçişleri Bakanımız. Bir arkadaş aradı, dedi ki ‘Süleyman Bey’in üzerine çok geliyorlar. Bir şeyler söyleyecek, arkadaş kusura bakmasın.’ ‘Tamam’ dedim, sorun değil.  Bizim, ülkeye dönüş biletimiz ya, hayallerimizi de çaldı bilet de gitti. Bizim temiz Süleyman bir tweet attı, ‘Suç örgütü liderini takipteyiz.’ Millet buna biraz daha saldırınca ertesi gün, ‘Pislik, mafya lideri’ dedi.

Benim akrabam gelip, ‘Reis’in kulağına bir şeyler geliyor, İstanbul’da sorunlar var’ dediğinde ‘İstanbul’u ben yönetemiyorum, Berat yönetiyor’ dedin mi, demedin mi? ‘O yaptırıyor her şeyi’ dedin mi, demedin mi?

‘Sedat Peker’e dosya hazırlıyorlar. Ben, tehlikeli bir durum olursa haber vereceğim’ demedin mi?

Benim koruma polisimi sen vermedin mi? Ondan sonraki sene de sen uzatmadın mı?

Bizim temiz Süleyman’ın istifa olayı var ya. Bir gün evvel robot hesaplardan tweetler hazırladı. 1 milyon 300 bin tweet var ya. Benim destek olduğum haber portalları da sana destek oldu.

Tayyip abinin altını oyduğunu herkes biliyor.

“Kötü bir hayvanlık yaptık”

Sedat Peker, Barış İçin Akademisyenler’in “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildirisi için 2016 yılında, yazılı bir açıklama yayımlamıştı.

“Sözde Aydınlar Çanlar İlk Önce Sizin İçin Çalacak” başlıklı yazıda akademisyenler için, “Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız!” ifadeleri yer alıyordu. Peker, benzer sözleri 2015’in Ekim ayında Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) destek mitinginde de kullanmıştı. Anadolu Adliyesi 20. Asliye Ceza Mahkemesi, akademisyenlere yönelik sözleri nedeni ile “tehdit” ve “suç işlemeye tahrik” suçlamasıyla yargılandığı davada Peker hakkında beraat kararı vermişti.

Peker, bugün paylaştığı videoda, “Bir önceki videomda Barış Akademisyenleri ile ilgili, ‘Biz bu yazının altına teröre destek olmak amacıyla imza atmadık’ diyen olursa onlardan özür dileyeceğim dedim. Bazı akademisyenleri televizyonda gördüm, ‘Ben teröre destek olma amacıyla atmadım’ dediler. Kötü bir hayvanlık yaptık. O dostlardan özür dilerim” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.