Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın paylaştığı “Keyfini çıkarın, aşılandım” başlıklı video tepkiler üzerine silindi – CHP lideri Kılıçdaroğlu: “Kendi milletini aşağılayan bir bakanlığımız da oldu en sonunda”

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye tanıtım hesabından paylaşılan, turizm çalışanlarının “Keyfini çıkarın, aşılandım” baskılı maske taktığına dair görüntüler içeren tanıtım videosu, yükselen tepkiler üzerine apar topar kaldırıldı. Başta muhalefet liderleri olmak üzere binlerce kişi, tanıtım videosuna Twitter üzerinden tepki gösterdi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy geçen hafta, koronavirüs günlük vaka sayılarının 17 Mayıs’tan sonra beş binin altına inmesi halinde bu yıl için koydukları 30 milyon turist hedefini koruyacaklarını söylemiş, ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Almanya ziyareti sırasında, “Tüm turizm çalışanları, otellerde restoranlarda çalışanlar, şoförler, havaalanlarında çalışanlar, tur rehberleri de dahil turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız” açıklamasını yapmıştı.

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamasındaki “turistin görebileceği herkesi” ifadesine yönelik tepkiler sürerken Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Go Türkiye” isimli seyahat rehberi platformunın sosyal medya hesabından, turizm sektöründe çalışanların yüzlerinde “Keyfini çıkarın, aşılandım” yazılı maskeler olduğu görülen bir video paylaşıldı. Paylaşımda “Temizlenmiş tatil köyleri ve aşılanmış personel! Biz buna turizm için çifte güvenlik diyoruz” ifadeleri de yer aldı.

Kılıçdaroğlu: “Kendi milletini aşağılayan bir bakanlığımız da oldu en sonunda”

Video, yayınlanmasının ardından sosyal medyada büyük tepki çekti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u etiketleyerek şunları yazdı:

“Bayramı da milletimize zehir etmeyi başardınız. Kendi milletini aşağılayan bir bakanlığımız da oldu en sonunda! Turizm sektörünün bu gelirlere ihtiyacı var. Arada sırada liyakatlı birileriyle çalışsanız çok iyi olurdu.”

Akşener: “Yazıklar olsun”

Videoya İYİ Parti lideri Meral Akşener de sert tepki gösterdi. Twitter hesabından videoda yer alan, üzerinde “Keyfini çıkarın, aşılandım” yazılı maske takan çalışanların fotoğraflarını paylaşan Akşener, “Pandemide sadece çile ve zorluk çektirdiğiniz bu aziz millete, şimdi de utanmadan bunu yaptınız. Yazıklar olsun” dedi.

Davutoğlu: “Onur kelimesinin sizin için bir anlamı var mı bilmem ama istifa onurlu bir davranıştır”

Twitter hesabından “Allah sizi ıslah etsin! Ülkemizin, milletimizin onurunu turiste yaranacağız diye nasıl böyle ayaklar altına alabilirsiniz?” mesajını paylaşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Sayın Bakan onur kelimesinin sizin için bir anlamı var mı bilmem ama istifa onurlu bir davranıştır!” sözleriyle Bakan Ersoy’u istifaya çağırdı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da videoya Twitter üzerinden tepki gösterdi. Babacan paylaşımında “Kendi vatandaşını bu kadar değersiz gören bir iktidarı hak etmiyoruz. Bu milleti aşısız bıraktılar. Turizm sektörü de dahil tüm ülkeyi batırdılar. Algı yönetimi için yine tweet sildiler ama video her yerde dolaşımda. Vatandaşını aşağılayarak, kandırarak ülke yönetilmez” dedi.

Tepkiler üzerine silindi

Skandal video, gelen büyük tepkiler üzerine yayınlandıktan iki saat sonra “Go Türkiye” sosyal medya hesabından silindi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.