Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mersin-Bozyazı’da Iraklı Kürt aileye taşla saldıranlardan üçü gözaltına alındı – Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren: “İfadelere göre saldırganlar bayıltana kadar dövmüş, uçurumdan atmaya çalışmışlar”

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’den Türkiye’ye gelen bir aile, dün (13 Mayıs) Mersin-Bozyazı’da ırkçı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Muştaq Mahmut Kerim’e saldırdığı iddia edilen üç kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Hukuki destek için Mersin’e giden Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, hem hastanede aileyi ziyaret etti hem de savcılıkla görüştü. Medyascope‘a konuşan Nahit Eren, saldırganlar hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Muştaq Mahmut Kerim’i, Mersin Anamur Devlet Hastanesi’nde ziyaret ettiklerini ve ifadesinin alınması yapılan işleme katıldıklarını belirtti. Av. Eren, Kerim’in ifadesinde, saldırganların araçla önünü kestikten sonra kendisini dövdüklerini ve küfür ettiklerini söylediğini belirterek, “İfadelere göre saldırganlar kendisini bayıltana kadar dövmüş, hatta uçurumdan atmaya çalışmışlar” dedi.

Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı ile de görüştüğünü belirten Eren, savcılığın da dünden bu yana gözaltında bulunan üç saldırgana, “adam öldürmeye teşebbüs”, “halkı kin ve nefrete tahrik etmek”, “mala zarar vermek” ve “hakaret” suçlarından soruşturma açtığını söyledi. Eren, “Kerim’in tedavisi sürüyor. Şu anda hastanede bekliyoruz. Tedavisinden sonra kendisini alıp götüreceğiz. Soruşturmanın takipçisi olacağız” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.