Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Siyasetin gündemi ve ittifaklar – CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu: “Yerel seçimlerdeki ittifak ve başarıyı genel seçimlere de taşımak istiyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarını, iktidar sözcülerinin bu iddialara karşı verdiği yanıtları, kayyum uygulamalarını ve seçim ittifakları ile ilgili görüşlerini Medyascope’ta anlattı. Muhalefet partilerinin oluşturduğu blokun anketlere göre Cumhur İttifakı’ndan fazla oy aldığını belirten Tanrıkulu, yerel seçimlerdeki ittifak ve başarıyı, genel seçimlere de taşımak için çalıştıklarını söyledi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarını ve hükümetin yanıtlarını değerlendiren Tanrıkulu, “1990’lı yıllar bile daha iyiydi. En azından ağır aksak yürüyen bir yargı, medya ve parlamento vardı. Bugün bunların hiçbiri yok. O zaman polis merkezlerinden işkence aletlerini toplayan milletvekilleri bugün karakolların yanından bile geçemiyor” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu, kayyumları ve yaptıkları icraatları da eleştirdi. Şehirlerde belediyelerin valiliklere, ilçelerde ise kaymakamlıklara dönüştürüldüğünü belirten Tanrıkulu, atanan yöneticilerin hesap sorulamayacağını bildiği için kafalarına göre iş yaptıklarını dile getirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.