Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Microsoft’un kurucusu ve eski CEO’su Bill Gates’in “yasak ilişki” yüzünden Microsoft yönetiminden ayrıldığı iddia edildi

Microsoft yönetim kurulunun, şirketin kurucusu ve eski CEO’su Bill Gates’in “şirket çalışanı bir kadın ile ilişki yaşadığı” gerekçesiyle yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmesi gerektiği yönünde bir karar aldığı iddia edildi.

Microsoft’un yönetim kurulu üyeleri geçen yıl, şirketin kurucusu ve eski CEO’su Bill Gates’in yönetim kurulundan ayrılmasına karar verdi. 

The Wall Street Journal’ın haberine göre, Bill Gates hakkında açılan soruşturma, bir kadın şirket çalışanının Gates ile yıllarca cinsel ilişki yaşadığını iddia etmesi nedeniyle başlatıldı.  

İddiayı soruşturması için bir hukuk firması ile anlaşan Microsoft, Gates’in kurduğu ve onlarca yıl yönettiği şirkette yönetici pozisyonda olmasının uygun olmadığı yönünde karar verdiklerini açıkladı.

Gates’in ise yönetim kurulunun soruşturmayı tamamlamasını beklemeden istifa ettiği belirtildi. 

“20 yıl önceki bir şeydi ve dostane bir şekilde bitti”

Microsoft şirket sözcüsü yaptığı açıklamada, “Microsoft, 2019’un ikinci yarısında Bill Gates’in bir şirket çalışanıyla 2000 yılında kurduğu yakın ilişkiden dolayı endişe duymaya başlamıştı” dedi.

Bill Gates’in sözcüsü tarafından yapılan açıklamada ise Gates’in yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmesinin bu konu ile ilgili olmadığı belirtildi. Gates’in sözcüsü, “Bu, 20 yıl önceki bir şeydi ve dostane bir şekilde bitti. Yönetim kurulundan ayrılma kararı bu konuyla ilgili değil. Sayın Gates, yardımseverlik faaliyetlerine daha fazla vakit ayırmak istediğini belirtmişti” diye konuştu.

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.