Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tokyo Olimpiyatları: Japonlar’ın yüzde 80’i, ülkelerinin olimpiyatlara ev sahipliği yapmasını istemiyor

Japonya’da yapılan bir ankete göre, Japonlar’ın yüzde 80’i Tokyo Olimpiyatları’na ev sahipliği yapılmasına karşı çıkıyor.

Asahi Shimbun Gazetesi tarafından yapılan ankete katılanların yüzde 43’ü olimpiyatların tamamen iptal edilmesi ve yüzde 40’ı da ertelenmesi gerektiği yönünde oy kullandı. 

3 bin 191 kişi ile yapılan telefon görüşmesinden gelen yanıtlara göre katılımcıların sadece yüzde 14’ü olimpiyatların belirlendiği tarihte yapılmasından yana olduğunu söyledi. Olimpiyatların belirlenen tarihte yapılması halinde, ankete katılanların yüzde 59’u ise seyirci istemediklerini belirtti.

Japonya’da aylardır yapılan anketlerde kamuoyu, Tokyo Olimpiyatları’nın bu yaz düzenlenmesine karşı çıkıyor. Olimpiyat Organizasyon Komitesi ise sporcuların düzenli olarak test edilmesi ve denizaşırı taraftarların yasaklanması da dahil olmak üzere alınan tüm koronavirüs önlemlerinin olimpiyat oyunları için güvence oluşturacağını söylüyor.

Japonya’da 24 Temmuz-9 Ağustos 2020’de yapılması planlanan ve salgın nedeniyle ertelenen Olimpiyat Oyunları’nın 23 Temmuz-8 Ağustos 2021’de düzenlenmesi kararlaştırılmıştı.

Koronavirüs önlemleri genişletildi

Japonya’da halihazırda Tokyo, Kyoto, Hyogo, Osaka, Aiçi ve Fukuoka eyaletlerinde süren olağanüstü hal kapsamına Hokkaido, Okayama ve Hiroşima eyaletleri de alındı. Tüm bölgelerde uygulanan olağanüstü hal 31 Mayıs’ta sona erecek. 

Japonya’da koronavirüs vaka sayısı 680 bin 242’ye, virüse bağlı can kaybı sayısı 11 bin 490’a yükseldi. Ülke genelinde bin 231 kişi yoğun bakım servislerinde koronavirüs tedavisi görüyor.

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.