Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa hibe desteği yapılacağını açıkladı – Esnaf Zafer Aksu: “Dükkanı siftah yapamadan kapatıyorduk, hiç değilse elektrik faturalarını öderiz”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün (17 Mayıs) yapılan kabine toplantısının ardından esnafa hibe desteği yapılacağını açıkladı. Destek doğrultusunda 235 bin esnafa beşer bin lira, 1 milyon 150 bin esnafa ise üçer bin lira karşılıksız olarak dağıtılacak. Peki salgından olumsuz etkilenen esnaf bu destek hakkında ne düşünüyor? Medyascope sizin için esnafa düşüncelerini sordu.

Destek verilecek esnaf, birinci ve ikinci grup olarak ikiye ayrılıyor. Birinci grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi, internet kafe, okul ve personel servisleri, düğün salonu, hamam, lunapark gibi işletmeler yer alıyor. İkinci grupta ise bakım-onarım ve tamirat-kaporta işleri ile uğraşanlar, müzisyenler, hırdavatçılar, kuru temizlemeciler, hediyelik eşya satıcıları ve kurs işletmecileri yer alıyor. Bu gruba önceki destek ödemelerinde yer alan lokantalar, taksiciler, minibüsçüler, pazarcılar ve berberler de dahil. 

İstanbul-Karaköy’de bir kafenin sahibi olan Mahmut Kesim, hibe desteğini olumlu bulurken tam kapanmada hiç dükkan açmadıklarını belirtti. Kesim, “Umarım bu son kapanma olur. Hibe desteği iyi olmuş. Ya olmasaydı?” diye konuştu. 

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde hediyelik eşya satan Zafer Aksu, dükkanına ürün alamadığını dile getirdi. Hibe desteğini olumlu bulan Aksu, “Hiç değilse elektrik faturalarını öderim” dedi. Aksu, 17 günlük tam kapanma döneminde turistlerin geldiğini ancak alışveriş yapmadıkları için siftah yapamadan dükkanını kapattığını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.