Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan, koronavirüs salgınından etkilenen turizm sektörüne 400 milyon euroluk finansal destek sağlayacak

En büyük ekonomik gelir kalemi olan turizmde koronavirüs salgını sebebiyle bir yılı daha kaybetmek istemeyen Yunanistan’da, Maliye Bakanı Hristos Staikuras, turizm sektörüne 400 milyon eurodan fazla ek finansal destek yapılacağını açıkladı. 

Yunanistan Maliye Bakanı Hristos Staikuras, dün (17 Mayıs) yaptığı açıklamada, turizm sektörüne 400 milyon eurodan fazla ek finansal destek yapılacağını söyledi. Bakan Staikuras, destek paketi ile ilgili detayların daha sonra hükümet tarafından açıklanacağını duyurdu.

Gelirlerinin beşte birini turizm sektöründen sağlayan Yunanistan, salgın nedeniyle uygulanan seyahat kısıtlamaları nedeniyle turizm sektörü açısından zor günler yaşıyordu. En büyük ekonomik gelir kalemi olan turizmde, koronavirüs salgını sebebiyle bir yılı daha kaybetmek istemeyen Yunanistan, salgın kısıtlamalarını hafiflettikten sonra 14 Mayıs Cuma günü kapılarını turistlere açmıştı.

Yunanistan’da hükümet turizm de dahil olmak üzere farklı sektörlerdeki işletmeler ve işçiler için bir dizi yardımda bulunuyor. 

Ülkenin 80 yaş üstü nüfusunun yüzde 63’üne çift doz aşıları uygulanırken, toplam nüfusun yüzde 25’ine ise aşıların en az bir dozu uygulandı.

Yunanistan’ın 32 adasında yaşayanların tamamına da çift doz aşıları uygulanırken nüfusları 10 binin altında olan 36 adanın sakinlerinin ise mayıs ayının sonunda tamamen aşılanması öngörülüyor.

10,5 milyon nüfuslu ülkede bugüne kadar 378 binden fazla vaka tespit edilirken 11 binden fazla kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. 

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.