Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: İlber Ortaylı’dan gençlere 19 Mayıs mesajları

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımlanan yazısında, tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ile 19 Mayıs Atatarük’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı üzerine yaptığı söyleşiden öne çıkan kısımlara yer verdi.

“İlber Hoca, ‘yeni nesile’, gençlere çok güveniyor. Çoğu aydının aksine, bu konuda iyimserlik içinde.
Ancak gençlere önemli bir öğüdü de var.

‘Dışarıya göçmeyin’, diyor. Türkiye’deki zorluklarda yılıp ABD’ye Avrupa’ya gidenlerin çoğunun aradığını bulamadıkları dışında, başka bir boyutu vurgulayarak söylüyor bunu.

Vatanınızda kalın, Türkiye’de kalıp işleri düzeltmeye katkıda bulunun’ diyor. Sanırım bu 19 Mayıs gününde gençlere, özellikle eğitimli gençlere verilecek en önemli öğüt, bu ülkede kalıp ‘işlerin düzelmesine katkıda bulunmak’ öğüdü” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.