Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan’da orman yangınları: 17 köy ve iki manastır tahliye edildi

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın batısında dün (20 Mayıs) başlayan orman yangınlarında birçok ev ve yapının hasar gördüğü belirtildi. Yangınları söndürme çalışmaları devam ederken yetkililer, bölgedeki 17 köy ve iki manastırın tahliye edildiğini açıkladı.

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın batısındaki Korint kentine bağlı Loutraki beldesinde başlayan orman yangınları nedeniyle birçok köyün tahliye edilmeye başlandı. Yunanistan Sivil Koruma Grubu tarafından yapılan açıklamada, Loutraki’de çıkan orman yangınları nedeniyle bölgedeki 17 köy ve iki manastırın yangın nedeniyle tahliye edildiği, köy sakinlerinin yakınlarda bulunan Megara kasabasına yönlendirildiği belirtildi

Yetkililer, Atina’nın 100 kilometre batısında yer alan Korint‘teki bir ormanlık araziden yayılan yangını söndürme çalışmalarının devam ettiğini ancak alevlerin yerleşim bölgelerine sıçraması nedeniyle birçok ev ve yapının hasar gördüğünü aktardı. 

Yunan yetkililer, orman yangınını söndürme çalışmalarında toplam 265 itfaiye görevlisinin ve 80 yangın söndürme aracının yer aldığını ancak henüz yangının kontrol altına alınamadığını söyledi.

Derleyen: Meryem Zelal Direkçi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.