Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstinaf mahkemesi, Susurluk JİTEM davasından beraat eden Mehmet Ağar ve diğer sanıklar hakkındaki beraat kararını oybirliğiyle bozdu

Susurluk JİTEM davasından beraat eden eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve diğer sanıklar, istinaf mahkemesinin beraat kararını bozması sonucunda yeniden yargılanacak. “Suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgüt faaliyeti çerçevesinde tasarlayarak kasten öldürme” suçlamasıyla yargılanacak 17 sanık hakkındaki kararı Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Dairesi, 5 Nisan 2021 tarihinde oybirliği ile aldı.

1990’lı yıllarda 19 kişinin zorla kaybedilmesi veya keyfi infaz edilmesiyle ilgili olarak yargılanıp beraat eden 17 sanık tekrar yargılanacak. Yeniden yargılanacak sanıkların isimleri şöyle: Alper Tekdemir, Ayhan Akça, Ayhan Çarkın, Ayhan Özkan, Abbas Semih Sueri, Ercan Ersoy, İbrahim Şahin, Mehmet Kemal Ağar, Mehmet Korkut Eken, Nurettin Güven, Uğur Şahin, Yusuf Yüksel, Ziya Bandırmalıoğlu, Enver Ulu, Lokman Külünk, Muhsin Korman, Seyfettin Lap.

Mahkeme heyeti hükmü bozma gerekçesi olarak, hükmün gerekçesinin yetersiz ve delillerin yeterince tartışılmamış olmasını, olaylar arasındaki irtibatın değerlendirilmemesini ve bazı usule dair eksiklikleri gösterdi.

Mahkeme kararında maktuller olarak belirtilen isimler: Abdulmecit Baskın, Behçet Cantürk, Yusuf Ekinci, Feyzi Aslan, Salih Aslan, Namık Erdoğan, Adnan Yıldırım, Hacı Karay, Medet Serhat, Faik Candan.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.