Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

WSJ: Vuhan Viroloji Enstitüsü’nden üç araştırmacı, koronavirüs salgınından önce virüs belirtileri ile hastaneye başvurdu

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) daha önce açıklanmayan bir istihbarat raporuna atıfta bulunarak, Çin’in Vuhan Viroloji Enstitüsü’nden (WIV) üç araştırmacının koronavirüs salgınının açıklanmasından aylar önce virüs belirtileri ile hastaneye başvurduğunu öne sürdü.

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, ABD istihbaratının bir raporuna dayandırdığı haberinde Vuhan Viroloji Enstitüsü’nde (WIV) çalışan üç araştırmacının Kasım 2019’da koronavirüs semptomlarına benzeyen mevsimsel grip semptomlarıyla hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Emily Horne, hazırlanan rapor hakkında herhangi bir yorumda bulunmadı fakat Başkan Joe Biden ve yönetiminin koronavirüs salgınının çıkış noktası hakkında ciddi sorular sormaya devam ettiğini belirtti. ABD hükümetinin, salgının kökenleri hakkında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve diğer devletlerle birlikte çalıştığını söyleyen Horne, “Koronavirüsün kaynağını incelemeye devam edeceğiz” dedi. 

Çin’in devlet destekli medya kuruluşu Global Times’a açıklamalarda bulunan Vuhan Ulusal Biyogüvenlik Laboratuvarı Müdürü Yuan Zhiming ise WSJ’nin ortaya attığı iddiaların baştan aşağı yalan olduğunu öne sürdü.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, görev süresi boyunca birçok kez virüsün yayılmasından ötürü Pekin’i suçlamıştı. ABD istihbaratının geçen yılın sonunda yayımlanan raporunda, koronavirüsün Vuhan’daki laboratuvardan çıkmış olabileceğine yönelik bulgulardan bahsedilmişti.

Pekin yönetimi ise söz konusu iddiaları kesin bir dille reddetmişti. Konu hakkında araştırma yapmak için DSÖ tarafından Vuhan’a gönderilen bir heyet de virüsün söz konusu laboratuvardan yayıldığı iddialarının gerçekçi olmadığı sonucuna vardıklarını açıklamıştı. 

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.