Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Yeşilpınar’da kentsel dönüşüm krizi bitti – İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Bu kıymetli bir iştir, işin sonunda mutsuz olacak kimse yoktur”

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesine bağlı Yeşilpınar Mahallesi, 2017 yılında riskli alan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınmıştı. Mahalle sakinleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve belediye iştiraki şirketlerden İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KİPTAŞ) tarafından “adaletsiz bir kentsel dönüşüm sözleşmesine” maruz bırakıldıklarını belirterek kararı protesto etmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise 5 Mayıs’ta Yeşilpınar’daki mülkiyet sorununun çözüldüğünü söylemişti. Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temeli bugün (25 Mayıs) İmamoğlu, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’un katıldığı törenle atıldı.  

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1397151002743148544?s=20

“Deprem olmadan riskli yapıları tahliye ettiğimiz için keyifliyiz”

Tören öncesi şantiye alanına gelen KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, “Deprem olmadan riskli yapıları tahliye ettiğimiz için keyifliyiz. Temel attık, temel atmaktan daha önemli şey riskli yapıyı tahliye etmek” dedi. 

“O çıkarcılara hiç taviz vermeyeceğiz”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşüme muhalif olan vatandaşları ikna ettiklerini ve bunun sonucunda herkesin kendi isteğiyle KİPTAŞ ile anlaştığını belirtti. Protesto edenlerin arasına “çıkarcıların” girdiğini söyleyen İmamoğlu, “O çıkarcılara hiç taviz vermeyeceğiz, benim bu konuda tavrım net” diye konuştu. Yaklaşık 150-200 bin binanın kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirten İmamoğlu, “Yaklaşık 20 yılda, İstanbul’da kentsel dönüşüm için yapılan hızla hareket edersek yüzyılda bitiremeyiz. Bunu ben söylemiyorum, sayılar söylüyor” dedi. İmamoğlu, Yeşilpınar’daki kentsel dönüşüm için de “Bu kıymetli bir iştir, bu değerli bir iştir. Gerçekten bu işin sonunda mutsuz olacak kimse yoktur” diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Hayrullah Türkoğlu ise varılan uzlaşmayı Medyascope’a şöyle değerlendirdi: “Mücadele ettik, buradaki insanlarımıza bir şey kazandırdıysak hepsine hakkımı helal ediyorum. Ama bizimle mücadele etmeyip, bizimle aynı hakları kazananlara da hakkımızı helal etmiyorum.”  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.