Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süleyman Soylu’ya destek veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedefinde Meral Akşener vardı: “Gelin hanıma Rize’de gayet güzel bir ders verdiler, gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler, bunlar iyi günler”

AKPGenel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Erdoğan’ın organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili ne diyeceği merak konusuydu. Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sahip çıkarak, “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu hedef alan saldırıların gerisinde, ülkemizde sağlanan bu huzur ve güven ikliminden duyulan bir rahatsızlık olduğunu biliyoruz” dedi. Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik yaşanan provokasyon girişimine dair ise “Daha dur. Neler olacak, neler. Bunlar iyi günler” diye konuştu.

“İçişleri Bakanımızın yanındayız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ortaya attığı iddialarla ilgili olarak da ilk defa konuştu. Erdoğan, Soylu’ya şu sözlerle destek verdi: “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu hedef alan saldırıların gerisinde, ülkemizde sağlanan bu huzur ve güven ikliminden duyulan bir rahatsızlık olduğunu biliyoruz. Terör örgütleri gibi, suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız. Nice oyunları ve tuzakları bozduğumuz gibi bu sinsi operasyonu da akamete uğratacağımızdan kimse şüphe etmesin. Hiçbir senaryo milletimizle aramızdaki uhuvveti bozamaz. Kimin terör örgütleriyle, suç çeteleriyle yürüdüğünü milletimiz görüyor, biliyor.” 

“Bay Kemal, Bay Meral size buradan ekmek çıkmaz”

Erdoğan, Peker’in ortaya attığı iddiaların hedefinde Türkiye’nin olduğunu savundu. Muhalefete de eleştiriler yönelten Erdoğan, “Binali Yıldırım arkadaşımızın da oğlu üzerinden hedefe alınması, asıl niyeti gösteren bir başka işarettir. Suç çetelerinin mensuplarını, dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar takip ediyoruz. Bu tezgahı da Allah’ın izniyle bozacağız, hiç endişeniz olmasın. Buradan sesleniyorum: Bay Kemal, Bay Meral size buradan ekmek çıkmaz, boşuna uğraşmayın” dedi

“Kaos denemeleri yapılıyor”

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemiz, tarihinin her döneminde uluslararası operasyonlara maruz kalmıştı, bugün de aynı durumun devam ettiğini anlamak için öyle çok derin analizlere ihtiyaç yoktur. Bu defa da ülkemizi, suç örgütleri üzerinden hem içeride, hem uluslararası alanda kıskaca almak ve bundan siyasi sonuçlar üretmek peşindeler. Türkiye’de sosyal kaos denemeleriyle, terör örgütleriyle, darbe girişimleriyle, ekonomik tuzaklarla başarılamayan değişimin, siyasete müdahaleyle yapılacağını söyleyenler olduğunu hepiniz biliyorsunuz.”

“Bunlar daha iyi günler”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Rize ziyaretinde yaşananlar için ise “Orada gerekeni yaptılar” yorumunda bulundu. Akşener’e “Gelin hanım” diye seslenen Erdoğan, şöyle konuştu: “Gelin hanım Netanyahu’nun yanına koyuyor onun ardından da Rize’ye gidiyor. Gelin hanıma gayet güzel ders veriliyor. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli’ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Bu daha bir, daha neler olacak neler. Eğer ahde vefa olmazsa bu millet affetmez. Bizler hep bu ülkede gerçekten saygıya dayalı bir siyasetin yanında olduk, bunun çalışmasını yaptık.

CHP Genel Merkezi suç örgütlerine payandalık yapanların işgali altındadır”

Erdoğan, konuşmasının uzun bir bölümünü yine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eleştirilerine ayırdı. CHP’yi terör ve suç örgütlerini yanında yer almakla suçlayan Erdoğan, “Evet, açık konuşmak gerekirse, şu anda CHP Genel Merkezi tacizcilerin, onları koruyanların işgali altındadır. Şu anda CHP Genel Merkezi hırsızların, onları koruyanların işgali altındadır. Şu anda CHP Genel Merkezi terör örgütlerinin siyasi uzantılarının ve teröristleri koruyanların işgali altındadır. Şu anda CHP Genel Merkezi milletimizin değerlerine savaş açmış marjinallerin ve onları koruyanların işgali altındadır. Ve evet, şu anda CHP Genel Merkezi suç örgütlerine payandalık yapanların işgali altındadır. Millet İttifakı adı altında CHP yönetimiyle yol yürüyen herkes de bu utanç tablosunun ortağıdır” dedi.

Yeni anayasa çağrısını yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin erken seçim çağrılarına ise seçimin Haziran 2023’te olacağını söyleyerek yanıt verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.